Connect with us

Ελλάδα

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Με συγκεντρώσεις και πορείες τίμησαν τους αγώνες της εργατικής τάξης και διαδήλωσαν για τα αιτήματα της, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εργαζόμενοι,  μέλη συνδικάτων, κομμάτων και κινήσεων, στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες και σωματεία, ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία της Καμάρας, στις 12.00, τονίζοντας στα συνθήματά τους τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι, μεταξύ άλλων, οι αυξήσεις στους μισθούς, η ισότητα στους χώρους εργασίας και οι καλύτερες συνθήκες δουλειάς. «Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο έως σήμερα ο αγώνας των εργατών πρέπει να δικαιωθεί» τόνισαν

Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο μνημείο του Καπνεργάτη.

Δείτε φωτογραφίες

thessaloniki-poreia-4
thessaloniki-poreia-3
thessaloniki-poreia-2
thessaloniki-poreia-1

 

Παράλληλα, λίγο μετά τις έντεκα πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η συγκέντρωση, που διοργάνωσαν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ. Σε αυτήν συμμετείχαν με τα δικά τους ξεχωριστά μπλοκ μέλη και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Το ΜεΡΑ25 μαζί και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση, σε μικρή απόσταση, στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εργάτη και πορεία στο κέντρο της πόλης. Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την πορεία του μπροστά στο ΥΜΑΘ. Άλλοι διαδηλωτές συνέχισαν και κατέληξαν στο Μνημείο του Εργάτη.

Την ίδια ώρα, Εργατικά Σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και έκαναν πορεία, με κατάληξη στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, στην παλιά θέση του Μνημείου του Εργάτη, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement