Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει ο «χορός» για την προεδρία της ΚΕΔΕ-Ενδιαφέρον και από την Δυτική Ελλάδα 

Published

on

Μετά την υπουργοποίηση του μέχρι πρότινος προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρη Παπαστεργίου αρκετοί θα είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ που θα προκύψει από ψηφοφορία των 31 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο νέο του πόστο ως τον Φεβρουάριο του 2024.
Αυτό διότι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023 θα αναδείξουν τους νέους Δημάρχους των 332 Δήμων της Ελλάδας οι οποίο θα κληθούν εκ νέου μετά από λίγους μήνες να ψηφίσουν για το επόμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ και τον Δήμαρχο που θα τους εκπροσωπεί στο ανώτατο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης τους, την ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, θα διεκδικήσουν τόσο ο νυν Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Οι συζητήσεις θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα και δεν αποκλείεται να προστεθούν και νέα ονόματα.Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί τις επόμενες δέκα δεκαπέντε ημέρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement