Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στις κάλπες οι αιρετοί-Αχαιοί στελεχώνουν και τα τρία ψηφοδέλτια στις εκλογές της ΚΕΔΕ

Published

on

Αντίστροφη μέτρηση για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για την εκλογή νέου προέδρου όπου θα αναμετρηθούν ο νυν πρόεδρος, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ενώ με δικό της ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι εκλογές έχουν και τοπικό ενδιαφέρον, καθώς Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα στελεχώνουν και τα τρία ψηφοδέλτια.

Στην γενική συνέλευση συμμετέχουν:

Α) όλοι οι δήμαρχοι

Β) οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε ΠΕΔ στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ

Γ) όσο διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, εφόσον έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  • 09:00 – 10:00: Διαπίστευση συνέδρων.
  • 10:00 – 10:30: Διαπίστωση απαρτίας

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Έγκριση Κανονισμού Εργασιών ΙΖ ́ Γενικής Συνέλευσης

  • 10:30 – 11:30: Καλωσόρισμα Δημάρχου Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα

Χαιρετισμός Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Λάζαρου Κυρίζογλου / Χαιρετισμοί Πολιτικής Ηγεσίας Υπουργείου Εσωτερικών

  • 11:30 – 13:00 Τοποθετήσεις Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων
  • 13:00 – 14:00 Διάλειμμα
  • 14:00 – 19:00 Έναρξη διαδικασιών εκλογής (ψηφοφορία) μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε. 2024 – 2028
  • 19:00 Λήξη ψηφοφορίας.

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Από τη Δυτική Ελλάδα εκτός από τους 19 Δημάρχους συμμετέχουν οι, Γιώργος Αγγελόπουλος από την Πάτρα, Γιώργος Γεωργιόπουλος από την Αρχαία Ολυμπία, Γιώργος Ντίνος από την Αιγιάλεια, Γιώργος Αποστολάκης από το Άκτιο- Βόνιτσα και Γιώργος Σιαμαντάς από την Ναύπακτο, Κώστας Σβόλης από την Πάτρα, Ανδρέας Μαρίνος από τον Δήμο Πηνειού, Γεωργία Μπόκα από το Αγρίνιο και Βασίλειος Φωτάκης από το Αγρίνιο,  Τιμολέων Παπανικολάου από το Αγρίνιο και Μιχαήλ Αναστασίου από την Πάτρα.
Αντίστοιχα, υποψήφιοι από τη Δυτική Ελλάδα είναι:

-Στο ψηφοδέλτιο «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου που στηρίζεται από την Ν.Δ., συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Λευκάδος, Βεργίνης Ξενοφών, Καστρινός Αλέξιος (Πηνειού) και Παπαναστασίου Γεώργιος (Αγρινίου), καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Σβόλης Κωνσταντίνος.

-Στο ψηφοδέλτιο “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ”, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Αριστερά, υποψήφιοι είναι οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος για το Δ.Σ. και Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος για το Εποπτικό, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Γιώργος Αγγελόπουλος για το Δ.Σ.

-Στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιος θα είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, για το Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος, για μια ακόμα φορά, τονίζει την ανάγκη ενός διεκδικητικού Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των Δήμων, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση απαξιώνει την «Αυτοδιοίκηση» και θέλει να την μετατρέψει σε ένα ακόμα κρατικό όργανο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement