Connect with us

Γυναίκα

Μήπως είστε… σλατίνα;

Published

on

 

 

Η trap σκηνή στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μεγάλο απόηχο, τόσο μουσικά, όσο και αισθητικά,. Αυτό το μουσικό ιδίωμα, τραβάει σίγουρα την προσοχή. Ωστόσο, ίσως αυτό που πραγματικά έχει νόημα και χρήζει μιας πιο σοβαρής αντιμετώπισης, είναι η νέα αισθητική που επικρατεί ανάμεσα στα κορίτσια της γενιάς gen- z (τέλη 90 – 10ς). Αυτή της σλατίνας…

Τι σημαίνει;

Η λέξη σλατίνα ετυμολογικά βγαίνει από το ακρωνύμιο SLAT, το οποίο μεταφράζεται στην φράση, «slime love all time». Το δεύτερο συνθετικό της λέξης οφείλεται στο ότι οι κοπέλες αυτές μοιάζουν με «Λατίνες», έχουν δηλαδή πλούσιο στήθος και οπίσθια. Τα χαρακτηριστικά αυτής της νέας αισθητικής: Μεγάλα πολύχρωμα νύχια, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ντύσιμο, έντονες καμπύλες και πλαστικές επεμβάσεις σε χείλη, στήθος, γλουτούς και ζυγωματικά. Αυτή η νέα τάση, ακολουθεί αντίστοιχες αισθητικές που υιοθετεί η γενιά των gen-zeders, όπως το Y2K και η αισθητική new money.

Σλατίνες και σεξισμός

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που το πρότυπο ομορφιάς δεν προέρχεται από τις πασαρέλες, την Μόδα και τους σχεδιαστές, οι οποίοι έχουν ήδη μια δουλεμένη αισθητική. Το νέο πρότυπο ομορφιάς εντοπίζεται… στο πορνό. Η ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων, όλων των ηλικιών, στο πορνό, εξαιτίας της διάδοσης του διαδικτύου, έχει τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό που κατόρθωσε να αλλάξει την αισθητική του. Την έκταση αυτού μπορούμε να την αντιληφθούμε αν κοιτάξουμε την μελέτη του Paul J. Wright, ερευνητή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, που καταδεικνύει ότι το 80% των εφήβων στις ΗΠΑ παρακολουθούν πορνό περιεχόμενο, ενώ μάλιστα πολλοί ξεκινούν από τα 10 τους μόλις χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η αισθητική του πορνό εισχωρεί στην ζωή μας και κανονικοποιείται από πολύ νωρίς. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σλατίνες. Στον κόσμο του πορνό όλα είναι υπερβολικά, τα σημεία του σώματος, οι γλουτοί, τα χείλη: το πορνό έχει φτιαχτεί για να ξυπνήσει ένστικτα. Η σλατίνα, είναι έτσι «φτιαγμένη» για να εξυπηρετήσει την αντρική σεξουαλικότητα. Το πορνό «λέει» στο αγόρι ότι πρέπει να είναι «βίαιο», «κυριαρχικό», να αποδείξει την σεξουαλικότητα του.

Η νέα γενιά σήμερα…

…και κυρίως τα κορίτσια προσπαθούν να χωρέσουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτό το νέο πρότυπο. Φουσκώνουν τα χείλη τους, βάζουν στήθη από πολύ μικρές ηλικίες, για να μεταμορφωθούν σε σλατίνες. Στην πραγματικότητα όμως η αξία τους δεν εξισώνεται με το sexiness και την αισθητική του πορνό. Ανεξάρτητα από τις ισχύουσες τάσεις, η δυναμικότητα της γυναίκας και ο σεβασμός προς αυτήν πρέπει να υπάρχει και να διδάσκεται, ανεξάρτητα από το στυλ της, όποιο και αν είναι αυτό.

 

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement