Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η έρευνα στο επίκεντρο στη συνάντηση Ζησιμόπουλου με Πρύτανη

Published

on

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα πραγματοποίησε την Τρίτη 04.07.2023 ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη, ιατρός – παθολόγος Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος.

Στον απόηχο της συνάντησης, ο κ. Ζησιμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Ως Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, Ακαδημαϊκός Υπότροφος και Μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, έγινε εκτεταμένη και εις βάθος συζήτηση για θέματα και προβλήματα που απασχολούν διαχρονικά την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, όπως η φοιτητική μέριμνα, η λειτουργία τμημάτων του Πανεπιστημίου εκτός Πάτρας, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στον τομέα της έρευνας στο πλαίσιο δράσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ως ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών με παρουσία σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια με την ερευνητική ομάδα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος της Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών και έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στη διεξαγωγή της έρευνας σε μια πληθώρα ερευνητικών πεδίων, παρουσίασα στον Πρύτανη τις προτάσεις μου για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας και της καινοτόμου και ανθρωποκεντρικής προσέγγισης της Ιατρικής έρευνας. Επιπλέον, έχοντας συναντίληψη για τα υφιστάμενα προβλήματα, αλλά για τις προσήκουσες λύσεις, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης η περαιτέρω και ουσιαστική διασύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του τομέα της Έρευνας με την τοπική Αυτοδιοίκηση. Με όπλο τη γνώση του αντικειμένου της Έρευνας, αλλά και τη βούληση για συνεργασίες σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, κοινή μας στόχευση αποτελεί η ανάδειξη των νέων επιστημόνων και του καινοτόμου ερευνητικού έργου τους καθώς και η ανάσχεση του “brain drain”, ενός θλιβερού φαινομένου που γιγαντώθηκε στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση από τον Πρύτανη, να συναντηθούμε στο άμεσο μέλλον εκ νέου».
Ο Πρύτανης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις, έκανε λόγο για μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση και ευχήθηκε στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αχαΐας Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο, καλή επιτυχία στον αγώνα του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement