Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για δεύτερη χρονιά σε ρόλο κριτή ρομποτικής o 22χρονος Πατρινός φοιτητής Φώτης Ρεντζής

Συμμετείχε στους Προκριματικούς Αγώνες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Published

on

Κουβαλώντας την εμπειρία του διαγωνιζόμενου και μάλιστα δύο φορές νικητή με το χρυσό μετάλλιο, αλλά και του κριτή για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα γίνει στον Παναμά το προσεχές φθινόπωρο.

Ο Πατρινός φοιτητής στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Φώτης Ρεντζής ήταν ο μικρότερος σε ηλικία κριτής στον διαγωνισμό που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Ακαδημία της Cosmote στην Αθήνα.

Ο ίδιος έφερε σε πέρας τη βαριά και δύσκολη αποστολή του και η παρουσία του ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για ένα αντικείμενο που το έχει υπηρετήσει με πάθος και η δουλειά του έχει αναγνωριστεί.

Ανάμεσα στους κριτές του σημαντικού αυτού διαγωνισμού ο 22χρονος Φώτης Ρεντζής κλήθηκε να «βαθμολογήσει» τις κατασκευές των διαγωνιζομένων και να μοιραστεί μαζί τους την χαρά, την αγωνία και θέληση των παιδιών να εντυπωσιάσουν.

Η πολυετής του εμπειρία, οι σημαντικές διακρίσεις αλλά κυρίαρχα η αγάπη του στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο Φώτης Ρεντζής είναι 22ετών και είναι φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο βιογραφικό του μετρά σειρά επιτυχιών στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής με πολλές διακρίσεις συνεχόμενες από την ηλικία των 15 ετών και με αποκορύφωμα το 2018 όπου κατέκτησε το πρώτο χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό της WRO Ελλάδος και αμέσως στην επομένη χρονιά το 2019 κέρδισε πάλι το χρυσό βραβείο κατορθώνοντας να επικρατήσει μετά από έναν φοβερό συναγωνισμό καθώς οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν και τις δύο χρονιές σε τριψήφιο νούμερο.

Η σκληρή δουλειά που έκανε ήταν αυτή που τον ανέδειξε και ως το νεαρότερο μέλος της Κριτικής Επιτροπής και έτυχε ιδιαίτερης αναγνώρισης από τους παρευρισκόμενους.

Ο Φώτης Ρεντζής είχε την ευκαιρία να γνωρίζει από κοντά και να ανταλλάξει απόψεις με τον βασικό ομιλητή της εκδήλωσης, τον καθηγητή Γεωπολιτικής και Διευθυντή του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου Κωνσταντίνο Γρίβα.
ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement