Connect with us

Εκπαίδευση

Μηχανογραφικό 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Published

on

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων (και των ειδικών) έχουν ανακοινωθεί και πλέον οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες περιμένουν πως και πως να ανοίξει η πλατφόρμα για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία. Ωστόσο, όσοι έδωσαν φέτος πανελλήνιες και γνωρίζοντας τις βαθμολογίες που πήραν τα γραπτά τους, είναι πανέτοιμοι να πατήσουν το… κουμπί για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να γίνουν τόσο το μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ όσο και το Παράλληλο μηχανογραφικό για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ.

Φέτος, η υποβολή των Μηχανογραφικών θα γίνει σε μία φάση, αντί δύο.

Μέσα στις επόμενες μέρες, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις προθεσμίες για την κατάθεση του μηχανογραφικού και μέχρι πότε αυτό θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί. Μαζί θα υπάρξουν και οδηγίες για τους υποψηφίους.

Μηχαογραφικό και παράλληλο μηχανογραφικό μπορούν να συμπληρώσουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε είναι απόφοιτοι ΓΕΛ είτε ΕΠΑΛ καθώς και όσοι έχουν τελειώσει ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών 2023 (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement