Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απόψε η «Ηλέκτρα» στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με την τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα», συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου, η ενότητα των θεατρικών παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η  παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ , με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι:  Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος. Χορός: Φιόνα Γεωργιάδη, Ήβη Νικολαΐδου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Δανάη Πολίτη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Αρετή Τίλη

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα.

Πρόκειται για μία πραγματικότητα ζοφερή. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης.  Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια. Διαδηλώνει τον πόνο της στα πρόθυρα του παλατιού, μεταμορφώνεται σε ζωντανή Ερινύα για τους εγκληματίες και προσδοκεί ανυπόμονα την έλευση του σωτήρα αδερφού Ο πόνος, το πένθος , η ακόρεστη δίψα της για εκδίκηση μοιάζουν να δημιουργούν ένα τοπίο κινούμενης άμμου που σιγά-σιγά την καταπίνει, όμως εκείνη αδυνατεί να πράξει διαφορετικά.

Το αινιγματικό και απροσδόκητο τέλος της τραγωδίας δεν προμηνύει κανένα ευτυχές τέλος, ούτε για την ηρωίδα ούτε για τα πάθη του οίκου της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία Λίλλυ Μελεμέ, Μετάφραση Γιώργος Μπλανάς, Μουσική Σταύρος Γασπαράτος, Σκηνικό Μικαέλα Λιακατα, Κοστούμια Βασιλική Συρμα, Κίνηση Κική Μπάκα, Φωτισμοί Μελίνα Μασχα, Βοηθός σκηνοθέτη Πάρης Λεόντιος, Βοηθός Μουσικού Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου, Βοηθός ενδυματολόγου Ειρήνη Γεωργακίλα.

Τιμές εισιτηρίων: 20 € | 17 € [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ].


Ροή ειδήσεων

Advertisement