Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης από τη Λετονία: Ευρωπαϊκό πρόβλημα η μετανάστευση – Άδικο να κατηγορούμαστε ότι δεν σώζουμε ζωές

Published

on

Μηνύματα προς την ΕΕ έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την συνάντησή του με τον ομόλογό του της Λετονίας για το μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι άδικο για χώρες όπως η Ελλάδα που είναι στα εξωτερικά σύνορα μιας επικίνδυνης περιοχής όπως είναι η Μεσόγειος να έχουν το αποκλειστικό βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού ή να κατηγορούνται ότι δεν σώζουν ανθρώπους στην θάλασσα. Να δούμε τι κάνουν οι διακινητές και όσοι είναι υπεύθυνοι γι αυτή την τραγωδία. Να βρεθούν προ των ευθυνών τους. Έχουμε καταφέρει να σπάσουμε το επιχειρηματικό ροντέο των διακινητών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί την γρήγορη ένταξη της Σουηδίας στην συμμαχία αλλά σημείωσε όσον αφορά στις αμυντικές δαπάνες ότι πρέπει να επανέλθουμε στο θέμα για το πώς αντιμετωπίζουμε τις δαπάνες σε σχέση με το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, καθώς δαπανούμε περισσότερα στην Άμυνα.

«Υπάρχει ποιοτική διαφορά στην άμυνα σε σχέση με άλλες δαπάνες γιατί μας επιτρέπει να είμαστε ελεύθεροι», είπε χαρακτηριστικά.

Για το μεταναστευτικό είπε ακόμα ότι και οι δυο χώρες έχουν ζητήματα και προκλήσεις στα εξωτερικά τους σύνορα και τόνισε ότι χωρίς την προστασία τους δεν μπορούμε να έχουμε συνεκτική πολιτική ούτε να εγγυηθούμε την ασφαλή κυκλοφορία εντός Σένγκεν. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διακινητές και όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement