Connect with us

Ταξίδι

Διακοπές με κατοικίδια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Published

on

ς αφοσιωμένες μαμάδες, αλλά και μπαμπάδες κατοικιδίων γνωρίζουμε τη σημασία του να συμπεριλαμβάνουμε τα αγαπημένα μας pets στα εκάστοτε ταξιδιωτικά μας σχέδια. Δεν είναι σπάνιες, όμως, οι περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι θεωρούν πως τα κατοικίδια είναι απλές «προσθήκες» σε ένα ήδη κανονισμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να τα αφήνουν για ώρες κάτω από τον ήλιο, χωρίς την απαραίτητη ενυδάτωση, χωρίς ίχνος σκιάς. Αν έχουμε, λοιπόν, τετράποδους φίλους που σκοπεύουμε να πάρουμε μαζί μας στις διακοπές, αυτά είναι τα tips που πρέπει να ξέρουμε, ώστε να τις απολαύσουμε εξίσου.

 

 

 

 

Φροντίστε για pet-friendly προορισμούς και καταλύματα 

Επιλέξτε καταλύματα που επιτρέπουν τα κατοικίδια. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Εάν δεν αναγράφεται κάποια σαφής πληροφορία για τα κατοικίδια στο website του καταλύματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο για να μάθετε περισσότερα. Φροντίστε, επίσης, να αναζητήσετε τυχόν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, απαιτήσεις καραντίνας ή ειδικούς κανονισμούς για τα κατοικίδια που ταξιδεύουν. Για να έχετε εξασφαλίσει τη βόλτα του κατοικιδίου σας, βρείτε, πριν φύγετε για τον προορισμό σας, κοντινά πάρκα, μονοπάτια περιπάτου ή παραλίες όπου το κατοικίδιό σας μπορεί να απολαύσει ημερήσιες βόλτες του.

Πακετάρετε τα απαραίτητα του κατοικιδίου σας

Εννοείται πως και εκείνα θέλουν το δικό τους βαλιτσάκι! Συμπεριλάβετε σε εκείνο αρκετή τροφή, λιχουδιές, φάρμακα και παιχνίδια για όλη τη διάρκεια των διακοπών σας. Μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί κάποια αγαπημένη τους κουβέρτα για να τους προσφέρετε μια αίσθηση οικειότητας (σκεφτείτε μόνο πόσο πιο άνετα νιώθουμε εμείς όταν έχουμε σε ξένο χώρο το δικό μας μαξιλάρι). Μην ξεχάσετε επίσης βασικά είδη όπως λουριά, περιλαίμια με ετικέτες αναγνώρισης, σακούλες περιττωμάτων και άλλα είδη περιποίησης.

Επισκεφτείτε τον κτηνίατρο

Η ασφάλεια και η υγεία του κατοικίδιου ζώου σας κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι προτεραιότητα. Πριν από την αναχώρησή σας, προγραμματίστε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας έχει κάνει τα απαραίτητα τα εμβόλια και ότι είναι καλά στην υγεία του. Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας αντίγραφα των αρχείων εμβολιασμών και τυχόν απαραίτητα φάρμακα.

Διασκεδάστε μαζί τους

Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια χρειάζονται ψυχική και σωματική διέγερση. Προγραμματίστε δραστηριότητες στις οποίες θα εξερευνήσει νέο περιβάλλον, όπως τοπικά πάρκα, παραλίες ή μονοπάτια. Αν επισκέπτεστε μια πόλη, ελέγξτε αν υπάρχουν αξιοθέατα, εκδηλώσεις ή καφετέριες φιλικές προς τα κατοικίδια.

Ψάξτε για υπηρεσίες φύλαξης και ημερήσιας φροντίδας κατοικίδιων ζώων

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να απολαύσετε μια δραστηριότητα ή να επισκεφθείτε ένα μέρος όπου δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι υπηρεσίες φύλαξης ή ημερήσιας φροντίδας κατοικίδιων ζώων μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες. Κάντε μια μικρή έρευνα τέτοιων υπηρεσιών πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας και θα είστε πανέτοιμοι.

Καλές διακοπές!

Ροή ειδήσεων

Advertisement