Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: «Περάσαμε πάνω από τις φλόγες για να ξεφύγουμε» – Συγκλονίζει μαρτυρία από τη φωτιά στη Ρόδο

Published

on

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο με τη φωτιά που κατακαίει από την Τρίτη (18/7) το νησί με δεκάδες εκατοντάδες να βρίσκονται σε παραλίες στα νότια του νησιού.

Η φωτιά έχει φτάσει πλέον σε ξενοδοχειακές μονάδες στο Κιοτάρι με τις επιχειρήσεις διάσωσης να γίνονται πλέον δια θαλάσσης με τη συμμετοχή πλωτών μέσων και σκαφών του Λιμενικού.

Μάλιστα έχουν εκκενωθεί ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στο Κιοτάρι με τον κάτοικο της περιοχής, Ανδρέα Σταυρόπουλο να μιλάει στο MEGA να περιγράφει τις δραματικές ώρες που επικράτησαν όταν προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

 

«Άρπαξαν φλόγες γύρω γύρω από το αμάξι μας»

«Ήμουν στο μαγαζί του θείου μου στο Κιοτάρι, δούλευα εκεί και είχε πολύ καπνό. Ο θείος μου πήγε να πάρει τα σκυλιά του για να φύγει, έφυγε με το αμάξι και εμένα ήρθε ο πατέρας μου να με πάρει. Άρπαξαν φλόγες γύρω γύρω από το αμάξι μας, πολλά παιδιά έκλαιγαν. Το ελικόπτερο περνούσε από πάνω μας, έριχνε νερό πάνω στα αμάξια», είπε αρχικά μιλώντας στο MEGA.

«Περάσαμε πάνω από τις φλόγες για να ξεφύγουμε, μας είχαν περικυκλώσει», συμπλήρωσε

Προς το παρόν όπως είπε ο μόνος με τον οποίον δεν έχει επικοινωνήσει είναι ο θείος του, ο οποίος έφυγε από άλλο δρόμο, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του καθώς δεν υπάρχει σήμα επειδή έχουν καεί όλα τα καλώδια στην περιοχή.

Τέλος όπως καταγγέλλει πως μόνο σήμερα οι κάτοικοι στη Ρόδο είδαν ελικόπτερα στο νησί να επιχειρούν για τις πυρκαγιές.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement