Connect with us

Ελλάδα

Κρήτη: Φωτιά στον κόμβο προς τον Ναύσταθμο της Σούδας – Ενεργοποιήθηκε το 112

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στα Χανιά με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση που βρίσκεται στον κόμβο προς τον Ναύσταθμο Κρήτης στην περιοχή της Σούδας. Για την φωτιά έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λίγο πριν τις 09:30 ενεργοποιήθηκε το 112 στην Κρήτη καλώντας όσους μένουν στον οικισμό του Ναύσταθμου, να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», είναι το μήνυμα του 112.

Η πυρκαγιά έκαψε το άλσος από κάτω από τη λέσχη του Ναύσταθμου Κρήτης και κινείται προς το ΝΝΚ. Αξίζει να τονιστεί ότι η πυρκαγιά απείλησε κατοικίες.

Κλείσιμο
Εκκένωση ΝΝΚ φωτιά οικισμός

Εξαιτίας των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί περισσότερο ωστόσο μεγάλος αντίπαλός είναι οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πυροσβεστικά ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερούς.

Εκκένωση οικισμού, μεταφέρθηκαν ασθενείς από το Ναυτικό νοσοκομείο

Λίγο πριν τις 9 το πρωί και εξαιτίας της γρήγορης επέκτασης της φωτιάς οι αρχές αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του οικισμού του Ναύσταθμου. Άνδρες της αστυνομίας μαζί με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της πυροσβεστικής προχώρησαν στην άμεση εκκένωσή του.

Φωτιά στον οικισμό στο ΝΝΚ

Παράλληλα, εκκενώθηκε και το σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή ενώ ασθενείς από το Ναυτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νοσοκομείο Χανίων.

12
13
14

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει επιστρατευτεί και η Αστυνομία και έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο! Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement