Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα ο Ιταλός μαφιόζος – Τι θα ισχυριστεί

Published

on

Σήμερα (07/08) αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο 60χρονος Ιταλός κακοποιός της μαφιόζικης οργάνωσης Καμόρα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στην Κέρκυρα, μετά από στενή συνεργασία της αστυνομίας με τις ιταλικές διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος αναμένεται να προβάλει στον εισαγγελέα το επιχείρημα ότι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται για φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.

Ο Vincenzo La Porta φέρεται στην ουσία να «ξέπλενε» το «βρώμικο χρήμα» της μαφίας, μέσω μιας σειράς παράνομων οικονομικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο του νησιού, όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας οικογένεια.

Η φωτογραφία που τον «έκαψε»

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα της Νάπολι «πρόδωσαν» έναν από τους 100 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους της Ιταλίας. Vincenzo La Porta, φωτογραφήθηκε να πανηγυρίζει για την ομάδα του όταν κέρδισε το πρωτάθλημα Serie A πριν από μερικές εβδομάδες.

Ειδικοί ερευνητές από την Ιταλία εντόπισαν τον μαφιόζο της Καμόρα ανάμεσα σε άλλους οπαδούς της ιταλικής ομάδας και ταξίδεψαν στο νησί για να τον συλλάβουν, με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας.

Ο La Porta έχει καταδικαστεί ερήμην για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή και απάτη.

Όπως γράφουν διεθνή ΜΜΕ, οι ιταλικές Αρχές θέλουν να επιστρέψει ο La Porta για να εκτίσει την 14ετή ποινή του.

«Καταδικάστηκε πριν από πολλά χρόνια για φοροδιαφυγή» είπε ο Αθανάσιος Γιαννακούρης στο Associated Press, και συνέχισε:

«Έκτοτε έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια στην Ελλάδα… Έχει έναν 9χρονο γιο και εργάζεται ως μάγειρας για να τα φέρει βόλτα. Έχει προβλήματα με την καρδιά του. Εάν εκδοθεί, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του θα καταστραφούν».

Η ιταλική αστυνομία παρακολουθούσε με προσοχή τις κινήσεις του La Porta τους τελευταίους μήνες, αναμένοντας να κάνει κάποιο λάθος που θα τους επέτρεπε να καταλάβουν πού ακριβώς βρίσκεται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement