Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το σπιράλ για τον «πανικό του Αυγούστου» από την δημοτική αρχή

Published

on

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη σπιράλ εξαπολύοντας βέλη κατά της Δημοτικής Αρχής. 

Το πλήρες κείμενο που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Πέτρου Ψωμά αναφέρει τα εξής: «Ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις» μας λέει ο σημειολόγος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο. Έχει όμως… πανικό διαρκείας, όπως αποδεικνύει η συμπεριφορά στενών συνεργατών του Δημάρχου Πατρέων. Πανικός που εκδηλώνεται με βαριές ύβρεις και λόγο  ατεκμηρίωτο, απολίτικο και γηπεδικό, που δεν ταιριάζει σε δημόσια πρόσωπα.

Ο στόχος ένας και πολύ συγκεκριμένος: η δημοτική παράταξη σπιράλ, ενίοτε και ο ίδιος ο επικεφαλής της Πέτρος Ψωμάς. Ο λόγος προφανής: Ο Πέτρος Ψωμάς διεκδικεί επάξια να γίνει ο διάδοχος του νυν δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απάνθισμα, που αντλήθηκε πρόσφατα, αποκλειστικά από τρία προσωπικά προφίλ στο facebook:

Παράδειγμα πρώτο: Στέλιος Παλαρμάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στις προσεχείς εκλογές. Γράφει: «το σπιράλ είναι ο ορισμός της πολιτικής υποκρισίας». Παράδειγμα δεύτερο: Στάθης Κεραμιδάς, «άμισθος» σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων. Χύνει δηλητήριο χαρακτηρίζοντας άρθρο του Πέτρου Ψωμά ως «εξυπναδίστικη μπούρδα». Παράδειγμα τρίτο (και όσο πάει… ανεβαίνουμε ιεραρχικά): Τάκης Πετρόπουλος, Αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων. Σχολιάζει, απρόκλητα, δελτίο τύπου του σπιράλ, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως: «πολιτική αγυρτεία», «κουτοπόνηρη ανακοίνωση», «το κατάπιε αμάσητο, χωρίς να βγάλει άχνα».

Προς στιγμή αναρωτηθήκαμε αν αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης και η συγκεκριμένη φρασεολογία τυγχάνουν της έγκρισης του δημάρχου. Γρήγορα, όμως, θυμηθήκαμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο ίδιος την αιχμηρή και άκρως τεκμηριωμένη εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής για το ότι φέτος η πλαζ έμεινε χωρίς καντίνες. Άστραψε και βρόντηξε ο Κώστας Πελετίδης απευθυνόμενος στον Πέτρο Ψωμά: «όχι για δήμαρχος δεν κάνεις, ούτε για δημοτικός σύμβουλος», «να πάτε να παίξετε με τα κουβαδάκια σας», «τι κοιτάς σαν χάχας» και άλλα παρόμοια.

Είναι σαφές ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν επιλέξει αντίπαλο για τις επόμενες εκλογές. Κι αυτός είναι ο Πέτρος Ψωμάς και το σπιράλ. Χαιρόμαστε που πια δεν μπορούν να μας αγνοήσουν, αλλά να είναι σίγουροι, ότι δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο τού ύφους τους και την δημιουργία εντυπώσεων μέσω ύβρεων και προσβολών. Αν θέλουν ουσιαστικό διάλογο, ο δήμαρχος δεν έχει παρά να δεχτεί να συμμετάσχει σε πολλά θεματικά ντιμπέιτ με τον Πέτρο Ψωμά στην πορεία προς τις κάλπες, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα που αποτελούν αρμοδιότητες του Δήμου. Θα έχει έναν διπλό στόχο, αν προσέλθει: Πρώτον να αντιπαρατεθεί πειστικά, δεύτερον να παραμείνει κόσμιος και ψύχραιμος. Τον προκαλούμε! ”

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement