Connect with us

Παναχαϊκή

Θρήνος για τον «ήρωα του Γκρατς»

Published

on

 

Συγκίνηση στη Δυτική Ελλάδα για την απώλεια του παλαίμαχου τερματοφύλακα της Παναχαϊκής, Γρηγόρη Πλιάτσικα που «έφυγε» ξαφνικά

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας, ένας, οι μεγάλοι παίκτες «φεύγουν». Μετά τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο, τον Πέτρο Λεβεντάκο και τον Ανδρέα Αντωνάτο, η Πάτρα, η Παναχαϊκή, αλλά και η Ηλεία θα αποχαιρετήσουν σήμερα (10:30) τον Γρηγόρη Πλιάτσικα, που έφυγε απρόσμενα προχθές σε ηλικία 74 ετών (γεννημένος στις 15/6/1949).

Ο «ήρωας» του Γκρατς, όπως τον αποκαλούσαν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι, αφού οι αποκρούσεις του κόντρα στην ομώνυμη ομάδα της Αυστρίας πριν 49 γεμάτα χρόνια έδωσε ιστορική πρόκριση στην Παναχαϊκή, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι. Έως και προχθές έπαιζε, αφού συμμετείχε στην Ηλεία με ομάδα παλαιμάχων του Πανηλειακού στο φιλικό αγώνα κόντρα σε αυτή του Euro 2004. Νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι, μόλις στο 5’, αφού είχε αποκρούσει σουτ στο «παραθυράκι» της εστίας του, ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε αλλαγή. Χωρίς να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ή να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους διοργανωτές για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε, ο Γρηγόρης Πλιάτσικας έφυγε από το γήπεδο, πήγε στο σπίτι του, μετά στο χωράφι του και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε βαθιά θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν, αφού ήταν ενεργό μέλος τόσο των παλαίμαχων της Παναχαϊκής όσο και της Πάτρας. Με τη σύζυγό του Ηλέκτρα απέκτησε δύο γιους, τους Χριστόφορο και Διονύση, ενώ ευτύχησε να χαρεί και πέντε εγγόνια. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 10.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πύργου Ηλείας και η ταφή του στο Β΄ δημοτικό νεκροταφείο στον Άγιο Μηνά Λεύκας Πατρών. Η οικογένεια του εκλιπόντος απευθύνει παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πύργου Ηλείας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Γρηγόρη Πλιάτσικα, ενώ στον χθεσινό φιλικό αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εκδόθηκε από την Παναχαϊκή Γ.Ε. και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Πατρέων.

 

Η συγκινητική ανάρτηση της Αγγελικής Νικολούλη

Συγκλονισμένη είναι και η Αγγελική Νικολούλη από τον θάνατο συμπατριώτη της, Γρηγόρη Πλιάτσικα, με τον οποίο είχε και συγγενικούς δεσμούς καθώς η Ηλέκτρα Πλιάτσικα, σύζυγος του εκλιπόντος, είναι εξαδέλφη της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας της εκπομπής του Mega, «Φως στο τούνελ». Η Αγγελική Νικολούλη δημοσίευσε ένα Ιnstagram story σε μαύρο φόντο με τη φωτογραφία του Γρηγόρη Πλιάτσικα, και έγραψε: «Καλό σου ταξίδι», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι θα έρθει στην Πάτρα για να παραστεί στην ταφή του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement