Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα – καιρός: Από Δευτέρα έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Published

on

Σύμφωνα με την πρόβλεψη σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα φθάσει τους 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ και η υγρασία θα ξεπεράσει το 60%.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 8 βαθμούς και βροχοπτώσεις, με την κακοκαιρία να κορυφώνεται την Τρίτη, όπου αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές νεφώσεις. Στα κεντρικά και βόρεια (κυρίως ορεινά τμήματα) υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement