Connect with us

Ελλάδα

Με τους Ελβετούς που έδωσαν μάχη με τη φωτιά στον Έβρο συναντήθηκε η Σακελλαροπούλου

Published

on

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τα μέλη της ελβετικής αποστολής που πήραν μέρος με ελικόπτερα στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στον Έβρο.

Στη συνάντηση παρών ήταν ο πρέσβης της Ελβετίας στην Αθήνα, Στέφαν Έστερμαν.

sakellaropoulou_evros_3
sakellaropoulou_evros_4
sakellaropoulou_evros_5

 

Τα μέλη της αποστολής και ο πρέσβης την υποδέχθηκαν μπροστά από τα ελικόπτερα Super Puma και Camadair και στη συζήτηση που είχαν την ενημέρωσαν για τη συνεισφορά τους στο έργο της κατάσβεσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Τα 26 μέλη της ελβετικής αποστολής αναχωρούν αύριο Δευτέρα για την πατρίδα τους.

Την ώρα που η κυρία Σακελλαροπούλου συνομιλούσε με τους Ελβετούς, προσγειώθηκε ένα μικρό αεροσκάφος, που παίρνει μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιών, και κατέβηκε από αυτό η Ελληνίδα πιλότος της πολιτικής αεροπορίας Ελισάβετ Βουρνάζου.

sakellaropoulou_evros_3b
sakellaropoulou_evros_3a

Μόλις την είδε η Πρόεδρος έσπευσε να τη γνωρίσει, την έσφιξε στην αγκαλιά της, τη συνεχάρη και εξήρε το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα σε τέτοια θέση. Ο ρόλος της κ. Βουρνάζου είναι να συντονίζει τους πιλότους και την επικοινωνία.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στον Έβρο και τις συνέπειες τους, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων

Advertisement