Connect with us

Αθλητισμός

«Αγώνας» Παλαιμάχων για την πρόληψη στη μέση ηλικία

Published

on

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας αναλαμβάνει -μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο- την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας και κατ’ επέκταση την συγκέντρωση φιαλών αίματος, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, καθώς και την διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Πρόληψη στη Μέση Ηλικία: Αιμοδοσία, Διατροφή και Άσκηση». Η δράση θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου. Με την τριήμερη αυτή διοργάνωση, σκοπός του συλλόγου Παλαιμάχων, είναι να ευαισθητοποιηθούν ομάδες πολιτών προκειμένου να υπάρξει ομαδική προσφορά αίματος και παράλληλα να ενημερωθούν τα μέλη του συλλόγου για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υγεία τους. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα υπάρξει κλειστή κινητή μονάδα αιμοληψίας και ένα βαν της διοργάνωσης με γραμματεία, έντυπα, οπτικοακουστικό υλικό και μικροφωνική. Θα υπάρχει χώρος αναμονής κοινού με καθίσματα, μουσική και προσφορά σε χυμούς, νερά και ειδικός χώρος για νέες εγγραφές. Για την ενημέρωση του κοινού θα διανεμηθούν έντυπα και θα προβάλλονται βίντεο σε οθόνες στους χώρους δράσεων. Στην Ημερίδα θα ακουστούν εμπειρικά και επιστημονικά δεδομένα, με στόχο να δοθούν κατευθύνσεις στους αθλητές.

Η ενημερωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και η εθελοντική αιμοδοσία στην Πλατεία Γεωργίου Α’ την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ώρα έναρξης: 19:00

Χαιρετισμοί:

Χαράλαμπος Μπονάνος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας

Τάκης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας

Εισηγητές:

Παπαβραμοπούλου Ανθή, επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν. Πατρών

Θέμα: Προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών: Είναι αρκετή η μία φορά;

Γασπαρινάτος Γιώργος, Διατροφολόγος

Θέμα: Η Διατροφή του ανθρώπου στη μέση ηλικία. Διατροφικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συριόπουλος Βασίλειος, Χειρουργός ορθοπαιδικός

Θέμα: Πρόληψη μυϊκών τραυματισμών στη Μέση Ηλικία.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement