Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία

Published

on

Δύο κρούσματα σαλμονέλας εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην ενημέρωση για τις πληγείσες περιοχές η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων έγιναν 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Επομένως, συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 για λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία», τόνισε η κα Αγαπηδάκη.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, σήμερα έγιναν 5 νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. «Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομέιο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομέιο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες 13», επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, η Ειρήνη Αγαπηδάκη υπογράμμισε ότι το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement