Connect with us

Μαγειρική

Πιπερονάτο: Ένα «πειραγμένο» λαδερό

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό πιπεριές κέρατο

150 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις λαδώνετε με το μισό λάδι. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15′. Βγάζετε το ταψί και το σκεπάζετε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν οι πιπεριές και να ξεφλουδίζονται εύκολα. Μετά από περίπου 10′ τις ξεφλουδίζετε, τις χαράζετε στη μέση κατά μήκος, τις ξεσποριάζετε και τις αραδιάζετε σε ένα πιρέξ. Κατόπιν ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20′.

Ροή ειδήσεων

Advertisement