Μαγειρική
Κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα
Δημοσιεύθηκε
1 εβδομάδα πρνστις

Υλικά (για 4 άτομα)
250 γρ. χυμό λεμονιού
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
1 λεμόνι ακέρωτο, το ξύσμα
250 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
γλασαρισμένο λεμόνι στικ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τον χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς και όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και δέσει καλά, αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Αδειάζετε πάνω από την κουβερτούρα την κρέμα, ανακατεύετε με μια μαρίζ και την ομογενοποιείτε με ένα μπλέντερ χειρός. Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου κρυώσει και γυαλίσει και γεμίζετε ατομικά μπολ. Σερβίρετε με γλασαρισμένα στικ λεμονιού.
Σχετικά θέματα
Ήρθε το τέλος για την ακριβή σοκολάτα; – Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι βιομηχανίες
Το ρίξιμο της σοκολάτας δίνει μια γοητεία…
Μπισκότα «αστέρια» με επικάλυψη σοκολάτας
Γλυκά με σοκολάτα: 29 συνταγές αποκλειστικά για choco-lovers
Κρέμα καραμελέ σοκολάτας
Μπουρεκάκια με μαρμελάδα πορτοκάλι, σοκολάτα και χαλβά