Connect with us

Μαγειρική

Κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. χυμό λεμονιού

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

5 αυγά

1 λεμόνι ακέρωτο, το ξύσμα

250 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

γλασαρισμένο λεμόνι στικ, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τον χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς και όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και δέσει καλά, αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Αδειάζετε πάνω από την κουβερτούρα την κρέμα, ανακατεύετε με μια μαρίζ και την ομογενοποιείτε με ένα μπλέντερ χειρός. Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου κρυώσει και γυαλίσει και γεμίζετε ατομικά μπολ. Σερβίρετε με γλασαρισμένα στικ λεμονιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement