Connect with us

Ελλάδα

Άγιον Όρος: Υπό κράτηση 35χρονος μοναχός για τον ξυλοδαρμό άλλου μοναχού

Published

on

Υπό κράτηση παραμένει ο 35χρονος μοναχός από την Ρουμανία, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό άλλου μοναχού στο Άγιον Όρος. Σε βάρος του 35χρονου μοναχού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε αναβολή.

Το αίτημα έγινε δεκτό και ορίστηκε δικάσιμος για αύριο, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει μέχρι τότε την κράτησή του, παρά την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας της έδρας να αφεθεί ελεύθερος.

Το άγριο επεισόδιο συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Οι δύο μοναχοί φαίνεται πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η αιτία της συμπλοκής φέρεται να ήταν μία διαφωνία που αφορά δογματικό ζήτημα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όταν ανέβηκε στο βήμα του κατηγορουμένου προκειμένου να ζητήσει αναβολή, η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε: «Τι είναι αυτά, κύριε κατηγορούμενε;».

Απαντώντας, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι κι αυτός δέχθηκε χτυπήματα από τον 53χρονο, ενώ έδειξε με το χέρι του τα σημεία στο πρόσωπό του, όπου φέρεται να τραυματίστηκε από τον 53χρονο Λευκορώσο μοναχό. Η πρόεδρος του συνέστησε να απευθυνθεί σε νοσοκομείο, εάν δεν νιώθει καλά.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν εγκαταβιεί μόνιμα στο Άγιον Όρος –φέρεται να ζει σε Ιερά Μονή της Καρδίτσας. Τόνισε, μάλιστα, ότι βρέθηκε προσωρινά «για λίγες μέρες» στην Αθωνική Πολιτεία και υποστήριξε ότι γνωρίζονται εδώ και χρόνια με τον 53χρονο μοναχό από την Λευκορωσία.

Το θύμα αρχικά νοσηλεύτηκε με τραύματα στο κεφάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής και στη συνέχεια διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement