Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Μέσα στο 2026 θα είναι έτοιμο το νέο κολυμβητήριο στην Αγυιά

Published

on

Μέχρι το 2026 εφόσον όλα πάνε καλά το νέο κολυμβητήριο της Αγυιάς και το αθλητικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στην βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας, θα είναι έτοιμο και θα έχει παραδοθεί.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που είναι να γίνει στην περιοχή της βόρειας παραλιακής ζώνης της Πάτρας, δίπλα σχεδόν από το Έλος της Αγυιάς, σε ένα σημείο που αποτελεί είσοδο προς την αστική ζώνη και που σίγουρα σηματοδοτεί μια νέα τροχιά ανάπτυξης για την πόλη, την οποία χαράσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αυτή δηλαδή που αρχικά εξασφάλισε το έργο μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί με το υφυπουργείο Αθλητισμού πριν από μερικά χρόνια και στη συνέχεια εξασφάλισε την χρηματοδότηση του εντάσσοντας το στο νέο ΕΣΠΑ, δηλαδή στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021 -2027 για τη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη , στον Σκάι Πάτρας, ο διαγωνισμός θα είναι βγει στον αέρα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και το έργο από εκεί και μετά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2026, από τη στιγμή που έχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης δυο ετών.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακανίκας είναι ένα έργο που έχει έτοιμη ώριμη μελέτη που αφορά την ανάπλαση του χώρου γύρω από το πρώην κολυμβητήριο του ΝΟΠ, με τη δημιουργία δύο πισινών (η μια Ολυμπιακών διαστάσεων για αγώνες, η άλλη πιο μικρή για προπονήσεις και για εκμάθηση), αλλά και την δημιουργία και άλλων γηπέδων που θα σχετίζονται με αθλήματα όπως το τένις, το μπάσκετ, το βόλει, τα αθλήματα άμμου, το παρκούρ, αλλά και το skate.

Ροή ειδήσεων

Advertisement