Connect with us

Ελλάδα

Εντοπίστηκε γυναίκα νεκρή σε βράχια σε παραλία

Published

on

Μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σήμερα σε βράχια σε παραλία της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι εντοπίστηκε σε βράχια στην παραλιακή οδό Τέρτσα Βιάννου-Βάτος Ιεράπετρας στην Κρήτη μία γυναίκα 79χρονών, νεκρή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να επιχειρούν να την επαναφέρουν στη ζωή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της.

Ατυχήματα σε θάλασσα
Το 2022 έπειτα, σύμφωνα με την έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), 175 άτομα έπαθαν κάποιο ατύχημα σε πλοίο ή θαλάσσιες περιοχές ευθύνης λιμενικών αρχών (λιμάνια και ακτές), θανατηφόρο για τα 103 (κυρίως από πνιγμό). Τα 96 εξ αυτών βρίσκονταν σε θαλάσσιες περιοχές και τα 7 επάνω σε πλοία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την τρίτη κύρια αιτία θανάτου από ακούσιο τραυματισμό στον πλανήτη σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που εκτιμά ότι αποτελεί το 7% όλων των σχετιζόμενων με τραυματισμούς θανάτων. Παράλληλα, τουλάχιστον τετραπλάσιος αριθμός εισάγεται στο νοσοκομείο προληπτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό για την πενταετία 2017-2021, 342 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από θαλάσσιες δραστηριότητες στα ελληνικά ύδατα, κοντά στις εκτιμήσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για πάνω από 350 έως 400 απώλειες, με την αναλογία ανδρών/γυναικών να είναι 3:1.

Ροή ειδήσεων

Advertisement