Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Μπροστά με δυνατή ομάδα!

Οι πολίτες της Αχαΐας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στους νυν αντιπεριφερειάρχες και εξέλεξαν νέα πρόσωπα

Published

on

 

 

Με μία δυνατή ομάδα έμπειρων, αλλά και νέων στελεχών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης βάζει «πλώρη» για τη νέα πενταετία με το βλέμμα μπροστά. Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την κατανομή των εδρών ανά υποψήφιο περιφερειακό συνδυασμό, ο κ. Φαρμάκης στο νέο 45μελές Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχει ισχυρή πλειοψηφία με 27 συμβούλους και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ αντίστοιχα, ο συνδυασμός «Νέα Δυτική Ελλάδα» του Σπύρου Σκιαδαρέση εκλέγει επτά, η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» του Κώστα Καρπέτα έξι και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίσι πέντε.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί η κατανομή των εδρών που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί ανά περιφερειακή ενότητα, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα από το Πρωτοδικείο Πατρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες, πρόχειρες εκτιμήσεις, οι 27 έδρες του συνδυασμού Φαρμάκη κατανέμονται ως εξής: 12 στην Αχαΐα, οκτώ στην Αιτωλοακαρνανία και επτά στην Ηλεία, οι επτά του συνδυασμού Σκιαδαρέση: τρεις στην Αχαΐα, δύο στην Αιτωλοακαρνανία και δύο στην Ηλεία, οι έξι του συνδυασμού Καρπέτα τρεις στην Αχαΐα, δύο στην Αιτωλοακαρνανία και μία στην Ηλεία και οι πέντε του συνδυασμού Παρίση δύο στην Αχαΐα, δύο στην Αιτωλοακαρνανία και μία στην Ηλεία. Να σημειωθεί, πως στην κατανομή των εδρών σημαντικός παράγοντας είναι και ποια περιφερειακή ενότητα θα επιλέξουν οι επικεφαλής των συνδυασμών να κρατήσουν οι ίδιοι την έδρα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Στην Αχαΐα επανεξελέγησαν όλοι οι νυν Αντιπεριφερειάρχες που ήταν εκ νέου υποψήφιοι με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο να κατακτά την κορυφή για δεύτερη συνεχή εκλογική αναμέτρηση. Επίσης, οι πολίτες με την ψήφο τους αναγνώρισαν την παρουσία και την δράση και των υπόλοιπων εν ενεργεία στελεχών της νυν περιφερειακής Αρχής και συγκεκριμένα, των Φωκίωνα Ζαΐμη, Ανδρέα Φίλια, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και Παναγιώτη Παπαδόπουλου, οι οποίοι είναι σε εκλόγιμες θέσεις.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

Αντίστοιχα, εξαιρετική επίδοση κατέγραψε η Γεωργία Ντάτσικα, ένα έμπειρο στέλεχος με σημαντική διαδρομή και στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία εξελέγη δεύτερη σε ψήφους στην Αχαΐα, ενώ η Αιγιάλεια στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα έχει «διπλή» εκπροσώπηση, καθώς εκλέγονται και μάλιστα σε καλές θέσεις, τόσο ο Χρήστος Μπούνιας που είχε εκλεγεί το 2019 με την παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα και ο γνωστός Αιγιώτης επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αριστείδης Τηλιγάδης. Αντίστοιχα, ως πρωτοεμφανιζόμενη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεχωρίζει η επίδοση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννας Μαστοράκου, όπως και των επίσης, για πρώτη φορά υποψηφίων, Τάκη Αντωνόπουλου και μάλιστα στην τρίτη κατά σειρά εκλόγιμη θέση, του Λυκούργου Σταυρουλόπουλου, του Γιώργου Βελισσάρη και του Δημήτρη Γκαβέρα, ο οποίος είναι στο όριο των εκλόγιμων θέσεων.

ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

Από τον συνδυασμό Σκιαδαρέση, στην Αχαΐα, τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ν.Ε. Αχαΐας του κόμματος, Γεράσιμος Φεσσιάν και ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Φάνης Αδαμόπουλος. Από τον συνδυασμό Καρπέτα, μέχρι αργά χθες βράδυ η «μάχη» για τις τρεις πρώτες θέσεις στην Αχαΐα δινόταν στήθος με στήθος, μεταξύ του πρώην Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαου Κοτρωνιά, του γνωστού ορθοπαιδικού και πρώην υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη και του γνωστού Πατρινού επιχειρηματία, Ανδρέα Τζουραμάνη. Τέλος, από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρώτος σε ψήφους ήταν ο Αθανάσιος Μελάς και δεύτερη η Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας ακολουθούσε στην τρίτη θέση.

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement