Connect with us

Ελλάδα

Κλιματική κρίση: Ακραίες θεωρίες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Τα μυστικά υπερόπλα και οι σκοτεινές δυνάμεις

Published

on

Εν μέσω της νεροποντής και ενώ η Κεντρική Ελλάδα πλημμύριζε από τη, νωπή ακόμα στη μνήμη μας, μανία της κακοκαιρίας «Daniel», ένας ιθαγενής χρήστης του Facebook ανέλαβε την πρωτοβουλία διαφώτισης των συμπατριωτών του παραπέμποντας στο επιστημονικό πρόγραμμα παρατήρησης και μελέτης της ατμόσφαιρας HAARP: «Επειδή τα κανάλια άρχισαν πάλι να λένε τα γνωστά περί κλιματικής αλλαγής και τα παραμύθια που ξέρουν πολύ καλά, παρ’ τε ένα βιντεάκι για να δείτε τι συμβαίνει. Γιατί, 700 τόνοι νερού ανά στρέμμα δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτά που έγιναν σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα κ.λπ δεν είναι φυσιολογικά φαινόμενα, ούτε κλιματική αλλαγή».

Και τι είναι; Αντί άλλης απάντησης, στην ίδια ανάρτηση παρατίθεται σύνδεσμος που οδηγεί σε ένα βίντεο στο TikTok υπό τον τίτλο «HAARP – Το απόλυτο ΥΠΕΡ-όπλο, ή απλώς συνωμοσιολογία; Το HAARP έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα κ.λπ.». Στο εν λόγω βίντεο υποτίθεται πως αποκαλύπτεται η αλήθεια για το μυστηριώδες πλην πανίσχυρο HAARP, ένα προηγμένο πρόγραμμα έρευνας που δημιουργήθηκε από τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις στην αρχή της δεκαετίας του ’90 και τέθηκε σε λειτουργία το 2002. Η επίμαχη και ασύλληπτα επικίνδυνη ιδιότητα του HAARP -σύμφωνα με ό,τι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον- είναι η δυνατότητά του να πυροδοτεί κατά παραγγελία καιρικά φαινόμενα, κυρίως έντονα ή και ακραία.

Σε παρόμοια ανάρτηση στο Facebook, την ίδια περίοδο των σφοδρών βροχοπτώσεων στην Ελλάδα, κάποιος άλλος αυτόκλητος επαΐων περί το HAARP ξεσκεπάζει τον σατανικό του ρόλο. Ξεκινά από τη διαπίστωση ότι «12.000 κεραυνοί! Αυτούς δεν τους προκάλεσε η φύση, ούτε η κλιματική κρίση, αλλά το υπερόπλο τους που ονομάζεται HAARP και προκαλεί τυφώνες, σεισμούς, τσουνάμι, πυρκαγιές – τα πάντα». Ακολούθως και ομολογουμένως με εντυπωσιακή αληθοφάνεια, ο ίδιος Ελληνας «ειδικός» αναλύει εκτενώς το φαινόμενο HAARP, αναφέροντας λίγο-πολύ τα πάντα: από το ότι το HAARP βασίζεται σε ιδέα του θρυλικού εφευρέτη Νίκολα Τέσλα έως ότι μπορεί να βρει πετρέλαιο ή να ελέγξει τον ανθρώπινο νου.

Και σε σχέση με τη λειτουργία του επισημαίνεται ότι «αν και ο τρόπος που λειτουργεί είναι αρκετά περίπλοκος, θα μπορούσαμε να πούμε πως, χρησιμοποιώντας κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, το HAARP χτυπά την ιονόσφαιρα με συγκεκριμένης συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Ετσι η ιονόσφαιρα μετατρέπεται σε μία τεράστια κεραία, ένα ιονοσφαιρικό κάτοπτρο δηλαδή, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ανακλάσει πίσω στη Γη αυτά τα κύματα.

Το HAARP έχει τη δυνατότητα με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών παλμών να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα εχθρικής παρουσίας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα ιδιόκτητα συστήματα, ενώ μπορεί να ανιχνεύει αεροσκάφη (τύπου Stealth) και πυραύλους που πετούν σε χαμηλό ύψος.

HAARP_278111627

Επίσης, το HAARP έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει γεωλογική τομογραφία για την ανεύρεση πετρελαίου, φυσικού αερίου και κοιτασμάτων μετάλλου. Αυτό σημαίνει πως με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια χώρα έχει τον μεγαλύτερο ορυκτό πλούτο, να την καταστρέψουν οικονομικά και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς της πόρους.

Ομως, σύμφωνα με τον οραματισμό του Tesla και τα πειράματα του Eastlund, το σύστημα HAARP μπορεί να διαχειριστεί και να επηρεάσει διάφορα καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες, τυφώνες, πλημμύρες, καθώς επίσης και να υπερθερμάνει συγκεκριμένα τμήματα του γήινου φλοιού για την πρόκληση σεισμικής και ηφαιστιακής δραστηριότητας».

Οι σκοτεινές δυνάμεις

Στο προηγούμενο κείμενο συνοψίζονται τα βασικά μοτίβα της θεωρίας. Βεβαίως, υπάρχουν δεκάδες παρεμφερείς αναρτήσεις και βίντεο για το HAARP – αν και στην πλειονότητά τους μπλοκάρονται από τους μηχανισμούς ελέγχου των social media για διασπορά επικίνδυνων ψευδοθεωριών, fake news κ.λπ.

Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό Διαδίκτυο αντανακλά μια κεντρική διεθνή τάση, στην οποία προστρέχουν πρώτοι απ’ όλους οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής από την ανθρωπογενή δραστηριότητα, προτιμώντας τις -πολύ πιο ελκυστικές- θεωρίες συνωμοσίας, όπως αυτή που έχει στο επίκεντρό της το HAARP. Ακριβώς όπως οι Ελληνες χρήστες των social media διακινούν και ανακυκλώνουν πληροφορίες για το HAARP και τον ρόλο του στην πρόκληση των βιβλικών κατακλυσμών στη Θεσσαλία, έτσι και οι Αμερικανοί ομοϊδεάτες τους σπεύδουν να αποδώσουν π.χ. τις τελευταίες τρομακτικές πλημμύρες της Νέας Υόρκης στις κρυφές δυνάμεις του HAARP.

Η θεωρία τους εστιάζει στην αόρατη απειλή που προέρχεται από μια παγωμένη άκρη του κόσμου, υποστηρίζοντας ότι για την πρωτοφανή καταστροφή από τις πλημμύρες του φετινού Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα ευθύνεται μια τεχνολογική εφεύρεση εγκατεστημένη στην Αλάσκα – ή μάλλον ένα σύνθετο ερευνητικό πρόγραμμα, κατ’ ουσίαν μυστικό, με την κωδική ονομασία High-frequency Active Auroral Research Program (Πρόγραμμα Ενεργητικής Υψίσυχνης Διερεύνησης της Ιονόσφαιρας) ή κοινώς HAARP.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το HAARP, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας πρωτότυπο πείραμα, το οποίο σχεδίασαν επιστήμονες της Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), δηλαδή της Υπηρεσίας Ερευνας Εξελιγμένων Αμυντικών Προγραµµάτων του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ. Στόχος του προγράμματος HAARP ήταν η μελέτη της ιονόσφαιρας ώστε να επιτευχθεί σημαντική βελτίωση στη μετάδοση των ραδιοσυχνοτήτων, κάτι που αυτομάτως θα αναβάθμιζε θεαματικά τις επίγειες επικοινωνίες – και κατεξοχήν βέβαια τις στρατιωτικές.Αυτό σημαίνει ότι -επισήμως, αν μη τι άλλο- το HAARP δεν έχει καμία σχέση με τον καιρό. Η ιονόσφαιρα, στην οποία περιορίζεται η δράση του συστήματος, είναι ένα από τα στρώματα της ατμόσφαιρας που περιβάλλουν τη Γη. Εκτείνεται σε ύψος 80-650 χιλιόμετρων περίπου από την επιφάνεια της υδρογείου και μαζί με το ουδέτερο ανώτατο στρώμα της ατμόσφαιρας, η ζώνη της ιονόσφαιρας αποτελεί τη μεθόριο περιοχή ανάμεσα στον πλανήτη των ανθρώπων και το Διάστημα.
HAARP_1240127368

Φτιάξε τον καιρό σου

Πολύ σχηματικά, με το HAARP μελετώνται τα αποτελέσματα των πειραματικών φορτίσεων σε συγκεκριμένα τμήματα της ιονόσφαιρας. Οι τοπικές αυτές φορτίσεις επιτυγχάνονται με τη χρήση κυμάτων πολύ υψηλής συχνότητας, ενώ η παρατήρηση και η καταγραφή δεδομένων γίνεται με συνδυασμό εναέριων και επίγειων μέσων.

Η βάση του HAARP είναι εγκατεστημένη στην Αλάσκα και από τις 11 Αυγούστου του 2015 η ευθύνη για τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρησή του έχει μεταβιβαστεί πλήρως από το Επιτελείο Αεροπορίας των ΗΠΑ στο -επίσης αμερικανικό- Πανεπιστήμιο Φέρμπανκς. Σχεδόν εξ ορισμού, από την ίδια τη φύση του και την περιορισμένη πληροφόρηση γύρω από το τι και πώς ακριβώς το κάνει, το πρόγραμμα HAARP περιβλήθηκε με πέπλο μυστηρίου εξάπτοντας την περιέργεια και τη φαντασία του κοινού – πρωτίστως, φυσικά, όσων εκδηλώνουν ροπή προς τη συνωμοσιολογία.

Εν ολίγοις, το HAARP απασχολεί ποικιλοτρόπως εδώ και δεκαετίες ακόμη και την ποπ κουλτούρα – μάλιστα έφτασε να γίνει ακόμη και τίτλος άλμπουμ από το ροκ συγκρότημα MUSE. Συνεπώς, η ανάμειξή του στο σενάριο περί εμπρόθετης επέμβασης στα καιρικά φαινόμενα δεν προέκυψε κατά τους τελευταίους κατακλυσμούς στην Ελλάδα, στη Νέα Υόρκη ή οπουδήποτε αλλού.

Εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας έχει επανειλημμένως διευκρινιστεί ότι το HAARP συνδέεται αποκλειστικά με ερευνητικούς σκοπούς, όπως την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα της Γης, ότι η λειτουργία του είναι παθητική, όχι δυναμική και παρεμβατική. Και πάνω απ’ όλα, ότι ακόμη και αν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση τροποποίησης των μετεωρολογικών στοιχείων, το HAARP στερείται των απαραίτητων τεχνικών δυνατοτήτων.

Ασφαλώς όμως οι θεωρίες συνωμοσίας δεν πτοούνται ούτε από τον αντίλογο της επιστήμης ούτε από την κατάρριψη των θέσεών τους ως αβάσιμων ψευδο-επιχειρημάτων από τις ανεξάρτητες οργανώσεις τεκμηρίωσης. Οι οποίες έχουν αποφανθεί ότι το HAARP δεν θα μπορούσε ποτέ να επηρεάσει τον καιρό στη Γη και μόνο λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα σύστημα που δρα στην ιονόσφαιρα, δηλαδή σε στρώματα πολύ υψηλότερα από την τροπόσφαιρα. Η οποία είναι το χαμηλότερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας (από την επιφάνεια έως και το πολύ 20 χλμ. σε ύψος) και συνιστά το πεδίο όπου εξελίσσονται τα μετεωρολογικά γεγονότα.

Εστω κι έτσι, όμως, η δαιμονοποίησή του δεν υποχωρεί. Αντιθέτως, σε μία από τις τελευταίες εκδοχές της, η σχετική θεωρία συνωμοσίας εστίασε σε μια ειδική υπηρεσία που δήθεν παρέχουν γραφεία διοργάνωσης γαμήλιων τελετών στις ΗΠΑ: «Εναντι 80.000-100.00 δολ., υπάρχουν εταιρείες που διασφαλίζουν ότι δεν θα βρέξει στη δεξίωσή σας, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν τη διοργανώσετε. Με αεροπλάνα ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα ρινίσματα μετάλλων απειροελάχιστου μεγέθους. Κατόπιν, με τρισεκατομμύρια ακτίνες και ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που εκπέμπουν σταθμοί HAARP ελέγχεται η συμπεριφορά των νεφελωμάτων, της υγρασίας και της βροχής κ.λπ.».

Για κάποιους, πίσω από την αόρατη -και επί της ουσίας ανίκητη- μοχθηρία του HAARP κρύβεται ο προαιώνιος δαίμονας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Για κάποιους άλλους είναι ηλίου φαεινότερο ότι μετά την καταστροφή των καλλιεργήσιμων εκτάσεων τίποτε άλλο δεν απομένει πια για τον απέραντο Θεσσαλικό Κάμπο παρά να διευκολύνει την παραχώρηση της Μακεδονίας σε αλλόφυλους. Κάποιοι, πιο πρακτικά σκεπτόμενοι, διακρίνουν ότι η εξεπίτηδες μεταμόρφωση της Θεσσαλίας σε λίμνη προοπτικά ανοίγει τον δρόμο για το επόμενο ενεργειακό στάδιο, ήτοι την ολική κάλυψη των πρώην πλημμυρισμένων εκτάσεων με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Αλλωστε, όλα όσα επινοούνται, θρυλούνται και διαδίδονται περί το HAARP δεν είναι παρά μία μόνο πτυχή των θεωριών συνωμοσίας για τα υποτιθέμενα πραγματικά αίτια των ακραίων καιρικών φαινομένων και, γενικότερα, των φυσικών καταστροφών.

Η ευθύνη στους ολιγάρχες

Μία από τις πιο επίμονες θεωρίες στην ίδια κατηγορία είναι οι περιβόητες λευκές γραμμές στον ουρανό. Ακόμη και μετά την εξαφάνιση των ΑΝ.ΕΛ., οι απανταχού «ψεκ» εξακολουθούν να διαβάζουν το ίδιο μήνυμα όποτε εντοπίζουν κοιτάζοντας ψηλά αυτά τα γιγαντιαία, επιμήκη άσπρα ίχνη των διερχόμενων αεριωθούμενων.

Είναι τυχαίο άραγε ότι οι γραμμές αυτές παρατηρήθηκαν πάνω από τη Θεσσαλία μερικές ημέρες πριν από την επέλαση του «Daniel» και του «Elias»; Εκτός αν τα κύματα κακοκαιρίας είναι παρενέργειες των πειραμάτων του Μπιλ Γκέιτς.

Ο οποίος, όποτε δεν μηχανορραφεί κατά της ανθρωπότητας δημιουργώντας ιούς τύπου COVID-19 (όπως θα τον κατηγορούν κάποιοι στον αιώνα τον άπαντα), χρηματοδοτεί πρωτοποριακά προγράμματα αναχαίτισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως το Stratospheric Controlled Perturbation Experiment – SCoPEx (πείραμα εκτροπής ελεγχόμενο από τη στρατόσφαιρα).

Σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο Γκέιτς επιχειρεί να μειώσει τη θερμοκρασία της Γης ραντίζοντας την ατμόσφαιρα με κολοσσιαίες ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια οικουμενική «κουρτίνα» ανάμεσα στον πλανήτη μας και τον Ηλιο.

Για τους ευαίσθητους σε τέτοιου είδους υπερφίαλα εγχειρήματα, ο συναγερμός για τον πανανθρώπινο όλεθρο ενεργοποιείται ενστικτωδώς με το άκουσμα του ονοματεπώνυμου ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο όπως είναι ο Μπιλ Γκέιτς. Εναλλακτικά, αντί του Γκέιτς υπάρχει πάντα ο Τζορτζ Σόρος ή η επάρατη «ολιγαρχία» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Παράγοντες οι οποίοι πάντα προσφέρουν βολική διέξοδο στην ανάγκη πολλών να πιστέψουν ότι οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές αποτελούν έργο κάποιων συγκεκριμένων «κακών» και όχι της φύσης που αντεπιτίθεται στον άνθρωπο για τη χρόνια κακοποίησή της. Χωρίς να εξαιρεί ούτε τους κατά φαντασίαν δαιμόνιους εγκεφάλους που παίζουν βρώμικα παιχνίδια με τα σύννεφα μέσω του HAARP κ.λπ., αλλά ούτε και εκείνους που αρνούνται τη συλλογική συναυτουργία στον βιασμό του φυσικού περιβάλλοντος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement