Connect with us

Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάρρηξη με λεία «μαμούθ» σε φούρνο στην Παλλήνη

Published

on

Αξιοποιώντας τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, κατάφεραν να εξιχνιάσουν μία από τις μεγαλύτερες διαρρήξεις που έλαβαν χώρα στη χρονιά που διανύουμε. Ήταν 13 Ιουλίου 2023, όταν οι διαρρήκτες μπήκαν σε κεντρικό κατάστημα αλυσίδας αρτοποιείων και έφυγαν με το… χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης μαζί της.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε το newsbeast.gr, οι δράστες τήρησαν όλα τα… προβλεπόμενα μέτρα φορώντας κουκούλες και γάντια, ωστόσο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά από εβδομάδες ανάλυσης του υλικού και συλλογής πληροφοριών προχώρησαν σε 4 συλλήψεις. Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα (σ.σ. ηλικίες από 22 έως 36 ετών) Ρομά, οι οποίοι διέμεναν σε Νίκαια και Σπάτα ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη διάρρηξη, η λεία χαρακτηρίζεται «μαμούθ» καθώς εντός του χρηματοκιβωτίου που άρπαξαν υπήρχαν χρήματα, λίρες, διάφορα κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, οικογενειακά κειμήλια, ρολόγια και διάφορες συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι όπως φαίνεται στα βίντεο, οι δράστες της ληστείας ήταν τρεις ενώ στο σημείο υπήρχε τσιλιαδόρος, αλλά και δύο ακόμη άτομα που προσέτρεξαν να παραλάβουν την «επιχειρησιακή» ομάδα και το χρηματοκιβώτιο με ΙΧ αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής «οι διακριτοί ρόλοι των δραστών ήταν προμελετημένοι και προαποφασισμένοι, έτσι ώστε σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου να καθίσταται δυσχερής τόσο η χαρτογράφηση της σύνθεσης της επιχειρησιακής ομάδας όσο και η διασύνδεση του εκάστοτε μέλους με την αξιόποινη πράξη».

Η σύλληψη των τεσσάρων έγινε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ υπήρξαν και σημαντικά ευρήματα στις οικίες τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement