Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης από Έβρο: Δεν εφησυχάζουμε – Κάθε κρίση είναι αφορμή για νέες μεταναστευτικές ροές

Published

on

«Το Ισραήλ δικαίωμα να δρομολογήσει την αυτοάμυνά του με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ώστε να μην επεκταθεί η ανθρωπιστική καταστροφή και σε άλλους αμάχους», ανέφερε απόψε από τον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει για το μεταναστευτικό καθώς η α;νάφλεξη στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας.

Εμείς δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές. Αδιαπραγμάτευτη βούλησή μου να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την πολιτική αυστηρής φύλαξη συνόρων με όσα μέσα χρειάζονται. Ο φράχτης, είτε καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε το ανθρώπινο δυναμικό. Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων, για την οποία έχουμε πείσει την ΕΕ ότι είναι η ενδεδειγμένη πολιτική» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου ενόψει του β’ γύρου των Περιφερειακών εκλογών.

«Ο Χρήστος και η ομάδα του έχουν δρομολογήσει ένα σημαντικό έργο στην περιφέρεια και αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού» τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι ο ίδιος αποδίδει μεγάλη σημασία στο να υπάρχουν Περιφερειάρχες με τους οποίους ξέρουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. «Μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα. Και ξέρω από εμπειρία ότι ισχύει για τον Χρήστο τον Μέτιο. Και σας ζητώ και στον Έβρο να φέρουμε πρώτο τον Χρήστο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι ο Έβρος είναι περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Ε.Ε και έχει καταστεί κόμβος ενεργειακός, διαμετακομιστικός, με ευρύτερη σημασία αν λάβει κανείς υπόψιν τι συμβαίνει στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Τα αντιδιαβρωτικά έργα στον Έβρο επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης: Κινηθήκαμε με ταχύτητα ρεκόρ

Την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών έργων από τους υλοτόμους του Έβρου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το χωριό Παλαγία όπου γίνονται αντιδιαβρωτικά έργα μετά την μεγάλη πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί έργα αντιδιαβρωτικά – κορμοδέματα σε μήκος 8 χιλιομέτρων (σε σύνολο 28).

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αν δεν είχαν ξεκίνησει άμεσα τα έργα θα χάναμε ακόμα 100.000 στρέμματα παραγωγικού δάσους. Εχουμε κινηθεί με ταχύτητα ρεκόρ. Εξασφαλίσαμε 80 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα πάνε αποκλειστικά σε έργα αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός ο οποίος ξεναγήθηκε στην περιοχή από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον δασάρχη Αλεξανδρούπολης Γιωργο Πιστόλα κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement