Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διευρυμένο ωράριο από το 2024- Πώς θα λειτουργούν τα φαρμακεία στα όρια του Δήμου Πατρέων

Published

on

 

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν από τις αρχές του νέου έτους τα φαρμακεία που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, όπως είχε γράψει η «Γ».

Την σχετική πρόταση επισημοποίησε, με ισχυρή πλειοψηφία η γενική συνέλευσή των μελών  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

Η πρόταση που κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και εγκρίθηκε αφορά στην εφαρμογή συλλογικά διευρυμένου υποχρεωτικού ωραρίου στα φαρμακεία εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2024 τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά την Δευτέρα το απόγευμα (17:30 – 21:00) και τα Σάββατα το πρωί (9:30 – 15:00), με τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία να παραμένουν στο ωράριο ως έχουν. Τις Τετάρτες τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά από τις 8:30 το πρωί μέχρις τις 2:30 το μεσημέρι και τα απογεύματα θα είναι κλειστά, πλην όσων εφημερεύουν.

Για τον μήνα Αύγουστο τα φαρμακεία, αποφασίστηκε, να παραμένουν ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ τα Σάββατα θα είναι κλειστά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας, Ανδρέα Σοφιανόπουλο, «το ωράριο εξυπηρετεί και τις ανάγκες του κοινού και του μέσου φαρμακοποιού», ενώ διευκρίνισε ότι για τους όμορους Δήμους ακόμα δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement