Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστά τα φαρμακεία της Αχαΐας την Τετάρτη

Published

on

Στην 24ωρη απεργία της προσεχούς Τετάρτης που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο και πολλοί φορείς της πόλης με αφορμή την μαύρη επέτειο από την τραγωδία των Τεμπών θα συμμετάσχουν και οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας την ημέρα αυτή στην 24ωρη απεργία.
«Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας δεν θα μείνουν αδιάφοροι μπροστά στην απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών όλου του συστήματος και τη νέα τραγωδία που ζουν οι συγγενείς των θυμάτων. Ας μην ξεχνάμε πως τα θύματα μπορεί να ήταν και δικά μας παιδιά. Με αφορμή το γεγονός αυτό διαμαρτυρόμαστε» αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος.
Και προσθέτει: «Για την απαράδεκτη στάση όλων των μνημονιακών και μεταμνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα της αύξησης των συμμετοχών, που χρησιμοποιούν τα φαρμακεία μας και εμάς τους ίδιους σαν κυματοθραύστη της οργής του κόσμου. Για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κατάσταση μείωσης των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε εξευτελιστικές πλέον τιμές, μέσα σε ένα κύμα εκτόξευσης αυξήσεων της αγοράς σε οτιδήποτε άλλο.
– Για το ανεξέλεγκτο «ράλι» τιμών στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία αντιμετωπίζονται ως ένα απλό εμπόρευμα, με ό,τι σημαίνει αυτό για εμάς και τα φαρμακεία μας.
– Για τη ληστρική επιδρομή των τραπεζών απέναντι στα εισοδήματά μας με κάθε τρόπο.
– Για τον εξευτελισμό των συντάξεών μας, τις χαμηλότερες από όλο τον επιστημονικό κλάδο του πρώην ΕΤΑΑ και την κλοπή στο ταμείο των μονοσυνταξιούχων.
– Για την παραμονή του καταστροφικού rebate στις συνταγές μας, επιπλέον ποινής 0,8% για κάθε off-patent φάρμακο που επιλέγει ο γιατρός και ο ασθενής.
– Για τη συνεχιζόμενη αποκοπή μας από τα φάρμακα που για το συμφέρον της φαρμακοβιομηχανίας το κράτος βαφτίζει ως υψηλού κόστους και μας κρίνει ανίκανους να χορηγήσουμε, υποβαθμίζοντας τα πτυχία μας.
– Για την προσπάθεια διάλυσης των Φαρμακευτικών Συλλόγων, μέσω υποχρεωτικής εγγραφής των μελών μας στα Επιμελητήρια, αλλά και τη διατήρηση ενός άναρχου ωραρίου που διασπά τη συνοχή των μελών των Συλλόγων μας.
– Για το αυξανόμενο με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου ενεργειακό κόστος, το οποίο δημιουργεί δυσκολίες και στις οικογένειες και στον εργασιακό μας χώρο.
Για όλα αυτά και πολλά αλλά καλούμε τους Συναδέλφους στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν στην πόλη μας».
Κλείνοντας, ανέφερε «καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι, ανεξαρτήτως ωραρίου επιλογής. Τα προβλήματα είναι σοβαρά και αφορούν όλους μας. Ανοικτά θα παραμείνουν μόνο τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement