Connect with us

Αθλητισμός

Έκανε ρεκόρ

Published

on

Οι 115 πόντοι που πέτυχε ο Προμηθέας κόντρα στην Οπάβα τον φέρνουν πρώτο επιθετικά   μεταξύ των ελληνικών ομάδων σε αγώνα του BCL

Ο Προμηθέας «έσπασε» το κοντέρ και το έφτασε στο 115, καθώς τόσοι ήταν και οι πόντοι που πέτυχε κόντρα στην Οπάβα, την οποία και διέσυρε στην πρεμιέρα του Basketball Champions League.

Της ΑΜΑΛΙΑΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ

Κάτι που έφερε τους πορτοκαλί στην πρώτη θέση, μιας και ουδεμία άλλη ελληνική ομάδα είχε σημειώσει αυτούς τους πόντους στην ιστορία της διοργάνωσης. Για την ιστορία, το +49 (115-66) του Προμηθέα είναι η 3η μεγαλύτερη διαφορά στον θεσμό, καθώς περισσότερους έχουν πετύχει η Τενερίφη (+59) και ο ΠΑΟΚ (+50) αμφότερες σε βάρος της Οπάβα. Κι αν μη τι άλλο οι Τσέχοι είναι ιδανικός αντίπαλος για την πραγματοποίηση κάποιου τέτοιου ρεκόρ.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Και η αλήθεια είναι ότι και σε πηγαδάκια του γηπέδου υπήρχε η απορία: «Αν ο Προμηθέας κάνει τέτοια παιχνίδια τον Οκτώβριο τι θα πρέπει να περιμένουμε μετά τα Χριστούγεννα;». Μέχρι στιγμής το όλο σύνολο της πατρινής ομάδας δείχνει να έχει ομοιογένεια και ο ένας να παίζει για τον άλλο, ακόμη και όταν στον αγωνιστικό χώρο μπαίνουν και οι πιο νεαροί παίκτες οι οποίοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μεγαλύτερους. Οι Πλώτας και Μπαζίνας δείχνουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνει ο Παπαθεοδώρου και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνονται πιο αποφασιστικοί στις τελικές τους προσπάθειες. Στο ίδιο μοτίβο λίγο πιο φοβισμένα όμως ακολουθεί και ο νεαρός Πρέκας, ο οποίος και στην αναμέτρηση με την Οπάβα πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

ΗΛ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Οπάβα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την εξαιρετική τους απόδοση στο σημερινό παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλά και ελέγξαμε απόλυτα τον ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, κρατώντας τη συγκέντρωσή μας σε όλο το παιχνίδι. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να μπαίνεις σε μια διοργάνωση».

ΚΑΟΥΑΝ: «ΕΧΟΥΜΕ ΧΗΜΕΙΑ»

Ο αρχηγός του Προμηθέα Άντονι Κάουαν μίλησε για την ομάδα τους εστιάζοντας στο γεγονός ότι φέτος όλοι είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους. Όπως σχολίασε ο Αμερικανός παίκτης: «Πιστεύω ότι η φετινή ομάδα είναι περισσότερο δεμένη. Μας αρέσει να είμαστε όλοι μαζί. Νιώθω ότι η ομάδα έχει περισσότερη χημεία πολύ νωρίς στη χρονιά».

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΟΥΣΙ

Στη συνέχεια των υποχρεώσεών της η πατρινή ομάδα θα υποδεχθεί τη Δευτέρα (17:15) το Μαρούσι για την 3η αγωνιστική της Basket League. Αναλυτικά η ανακοίνωση για τα εισιτήρια: «Διαθέσιμα από χθες τα εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 3ης αγωνιστικής με το Μαρούσι. Εισιτήρια: https://cutt.ly/tickets-s-23-24. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας είτε ηλεκτρονικά από το ticketmaster.gr, είτε διά ζώσης από το Promitheas Park από σήμερα και ώρες 10:00-18:00. Εναλλακτικά, την ημέρα του αγώνα από το Promitheas Park 10:00-13:00 και από τα εκδοτήρια του γηπέδου από τις 15:30. Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, ενώ υπάρχει περιορισμένος αριθμός μειωμένων εισιτηρίων 7 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και ΑμεΑ».

ΠΗΓΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο Προμηθέας Πάτρας βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την εκδήλωση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών Welcome to UP 2023. Οι παίκτες της ομάδας περιηγήθηκαν στον όμορφο χώρο της εκδήλωσης, έπαιξαν παιχνίδια με τους φοιτητές και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

ΔΥΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

Η Εθνική Παίδων θα κάνει το πρώτο της προπονητικό διήμερο, ενόψει της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν στο Λουτράκι στις 21 και 22 Οκτωβρίου κι ανάμεσα στους κληθέντες από τον τεχνικό Γιάννη Καλαμπόκη είναι οι αθλητές του Προμηθέα Αλέξανδρος Σκληρός και Αντώνης Μανωλιτσάκης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement