Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατερίνα Κωστή: «Αισθάνομαι απίστευτα τυχερή»

Published

on

 

«Οκτώβρης 2023. Είμαι η Κατερίνα. Είμαι μαμά, σύζυγος, αδερφή, φίλη, εργαζόμενη, ονειροπόλα και σε λίγες μέρες κλείνω τα 48» αναφέρει η Κατερίνα Κωστή, ταμίας στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», η οποία στέλνει δυνατά μηνύματα μέσα από την καταγραφή της δική της βιωματικής εμπειρίας στο Pink Press.

«Ήταν Τετάρτη του Απρίλη, σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που το χέρι μου έπεσε τυχαία πάνω σε κάτι σκληρό κι ακίνητο στον δεξιό μου μαστό. Θα ορκιζόμουν ότι θα ξημέρωνε άλλη μια κανονική Πέμπτη σαν όλες εκείνες που είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα 39 σχεδόν χρόνια της ζωής μου. Δεν έγιναν όμως έτσι τα πράγματα. Οι μέρες που ακολούθησαν γέμισαν με ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις.

Τον Ιούλιο του 2014 διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Δεν το έκρυψα ποτέ από κανέναν και δεν χρησιμοποίησα ποτέ άλλη λέξη για να τον περιγράψω. Ήταν καρκίνος, δεν διάλεξα να μου συμβεί, δεν τον προκάλεσα, έπρεπε να τον αντιμετωπίσω. Ακολούθησαν χειρουργείο, Χ/Θ, ακτινοβολίες, ορμονοθεραπεία – η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα- και μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη ατομική και ομαδική από τους επαγγελματίες υγείας του Συλλόγου» αναφέρει περιγράφοντας τη δική της «συνάντηση» με τον καρκίνο.

Και καταλήγει: «Αισθάνομαι απίστευτα τυχερή γιατί στον αγώνα επιβίωσής μου είχα τους καλύτερους συμμάχους: την οικογένειά μου, τα αδέρφια μου, τους φίλους μου, την αγάπη μου για την ζωή και μια δεύτερη οικογένεια στο πλάι μου, αυτή του “Άλματος Ζωής”».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement