Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το δυνατό μήνυμα της Αγγελικής Στεφανάκη, προέδρου του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας

«Διεκδικούμε την ζωή, αγαπάμε τον εαυτό μας και τον προσέχουμε!»

Published

on

 

 

«Όλοι μαζί σε μια πορεία για την ζωή!» είναι το σύνθημα που δίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας Αγγελική Στεφανάκη λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση του ροζ περιπάτου από τα Ψηλαλώνια μέχρι τον μόλο της Αγίου Νικολάου.

Η Αγγελική Στεφανάκη προσκαλεί τις γυναίκες και τους άνδρες της Πάτρας να δώσουν το «παρών» στις 10:30 το πρωί στα Ψηλαλώνια ώστε «μαζί να «βάψουμε» την πόλη ροζ ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

«Αισίως φθάσαμε στην 11η διοργάνωση Pink the City, την μεγάλη Γιορτή Ζωής που αγκάλιασε ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα. Ναι, η πρόληψη είναι ΖΩΗ και ναι, ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί! Αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμά μας, που φθάνει παντού, ακόμα και στα πιο δύσβατα μέρη της περιοχής μας και γεννάει το χαμόγελο στα χείλη και την ελπίδα στην ψυχή των γυναικών, και όχι μόνο, αλλά και στις οικογένειές τους, μια και, ειδικά, ο καρκίνος του μαστού αφορά και επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια. Εμείς, ως «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να στηρίζουμε, καθημερινά και με κάθε δυνατό τρόπο, την γυναίκα με καρκίνο μαστού και την οικογένειά της, αλλά και να σχεδιάζουμε δράσεις ενημέρωσης για την τεράστια αξία της πρόληψης/έγκαιρης διάγνωσης. Φέτος προσκαλούμε τις γυναίκες «να αγαπήσουν και να πιστέψουν δυνατά την ζωή ξανά» και τιμούμε όλους εκείνους τους άνδρες, συζύγους, συντρόφους, πατέρες, αδελφούς, γιους, φίλους που δεν λιποψύχησαν, δεν εγκατέλειψαν αλλά με σθένος και αποφασιστικότητα επέλεξαν να μείνουν δίπλα στην δική τους γυναίκα, κόρη, αδελφή, μάνα, φίλη και έγιναν η ασπίδα προστασίας της. Εμπρός, λοιπόν! Όλες και όλοι μαζί! Γιατί η ζωή, όταν το θέλει πολύ και πεισμώνει είναι ανίκητη!» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Στεφανάκη.

Και προσθέτει, απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες με αφορμή τον Οκτώβρη μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού: «Διεκδικούμε την ζωή! Αγαπάμε τον εαυτό μας και τον προσέχουμε. Δεν αμελούμε τις προληπτικές μας εξετάσεις για κανένα λόγο στον κόσμο, όσο σοβαρός κι αν είναι».

Ροή ειδήσεων

Advertisement