Connect with us

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – «Θέλω πειθαρχία στις εμφανίσεις σας στα ΜΜΕ»

Published

on

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την πρόταση του για διαγραφές των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Στην συνεδρίαση μετείχαν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας Θεοδώρα Τζάκρη, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, καθώς και τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Ρένα Δούρου .

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στον απόηχο της απόφασης του προέδρου να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ πριν από δύο ημέρες η κ. Αχτσιόγλου σε κοινή δήλωση με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο ζήτησαν σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και επίσπευσή του Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ φαίνεται πως με τη σημερινή συνάντηση γίνεται μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, με τον κ. Κασσελάκη να τονίζει στον κ. Τακαλώτο πως: «Θέλω πειθαρχία στις εμφανίσεις σας στα ΜΜΕ. Όποιο στέλεχος έχει κάτι να πεί, έχει το ελεύθερο να το πει στα όργανα του κόμματος».

«Ζήτησα από τον πρόεδρο να πάρει πίσω τις διαγραφές»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε σύντομες δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με το Mega, είπε πως «είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα, όμως, ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει κι αν θα το λύσει αυτό. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανό η όχι είναι η ενότητα. Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα και είπε θα το μεριμνήσει».

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του τηλεοπτικού σταθμού ο κ. Κασσελάκης είπε: «Θέλω πειθαρχία. Θέλω τα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι προσεχτικά και όποιες διαφωνίες έχουν να τις λένε στα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό».

Το θερμό φιλί Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι φωτογραφικοί φακοί εστίασαν στον εναγκαλισμό και το φιλί του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, μια κίνηση που πολλοί εξέλαβαν ως προσπάθεια να επικοινωνηθεί μια καλή διάθεση

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Ροή ειδήσεων

Advertisement