Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επίθεση αντιεξουσιαστών με πέτρες και πυροσβεστήρες στο Αστυνομικό Μέγαρο

Published

on

Ταραχώδης νύχτα και στην Πάτρα, καθώς μια ομάδα περίπου 30-40 ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουαστικό χώρο επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο που στεγάζεται στην οδό Ερμού.

Με πέτρες και πυροσβεστήρες επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων για να καταφέρουν να διαλύσουν το πλήθος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Ο λόγος της επίθεσης φέρεται να έχει σχέση με το επεισόδιο που σημειώθηκε σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, ένα 16χρονο κορίτσι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ του Σαββάτου μέσω διαδικτύου και ομάδες αντιεξουσιαστών απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα.

Μετά τις 2:30 τα ξημερώματα, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών που έκαναν χρήση χημικών στα Εξάρχεια, με πολλούς από τους διαμαρτυρόμενους αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα γύρω μαγαζιά με την ατμόσφαιρα από τα χημικά να γίνεται αποπνικτική.

Η ανήλικη διακομίστηκε από το Νέο Ηράκλειο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και η κατάστασή της είναι σοβαρή αφού έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement