Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Άγιος Ανδρέας”-Σύντομα η πλήρωση του Συντονιστή Διευθυντή της Καρδιολογικής

Τι δηλώνει ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του ΓΝΠ «Ο Άγος Ανδρέας» Θανάσης Χονδρομάρας στη “Γ”

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Αναμένεται άμεσα η πλήρωση κενού της θέσης Διευθυντή Συντονιστή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας, στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Υγείας άμεσης κάλυψης των κενών των συγκεκριμένων θέσεων, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ειδικότερα, η “Γ” επικοινώνησε με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας Θανάση Χονδρομάρα με το ερώτημα αν ευσταθεί ότι υπάρχει κενό της συγκεκριμένης θέσης στο νοσοκομείο στην Καρδιολογική.

“Όντως υπάρχουν τρεις καρδιολόγοι με βαθμό διευθυντή στο νοσοκομείο μας, πλην όμως η θέση του Συντονιστή Διευθυντή είναι κενή και με βάση την απόφαση του Υπουργείου κάλυψης της συγκεκριμένης θέσης, η θέση προκηρύχτηκε και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από δύο καρδιολόγους, τους κ.κ. Γιάννη Χριστοδούλου που υπηρετεί στο νοσοκομείο μας και Γιώργο Αλμπάνη που υπηρετεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, οι οποίοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, πέρασαν από συνέντευξη όπως ορίζει η διαδικασία, και αναμένεται άμεσα η ανάρτηση της απόφασης”.

Στο ερώτημα πως κρίνει το γεγονός επί τη βάσει του θορύβου που προεκλήθει ότι αν επιλεγεί ο καρδιολόγος Αλμπάνης από το νοσοκομείο Αγρινίου που στερείται ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αυτό θα αποδυναμωθεί περαιτέρω, ο Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας απάντησε: “Η θέση προκηρύχτηκε από το Υπουργείο και την αρμόδια ΥΠΕ και μπορεί ο οιοσδήποτε που πληροί τα προσόντα να υποβάλλει νόμιμα τα δικαιολογητικά του. Το γεγονός ότι κάποιο νοσοκομείο έχει ελλείψεις, δεν αποτελεί πρόσκομμα για την διεκδίκηση κάποιας θέσης καθότι το θέμα της ενδυνάμωσης ενός νοσοκομείου δεν το επιλύουν οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτό”, επισήμανε ο κύριος Χονδρομάρας.

Προκηρύχθηκε καλυμμένη θέση;

Εν τω μεταξύ θέμα φέρεται να εγείρεται στο Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», αν ευσταθεί ως γεγονός η αναίτια προκήρυξη θέσης διευθυντή συντονιστή της Καρδιολογικής, καθότι όπως υποστηρίζουν ιατρικοί κύκλοι, η θέση συντονιστή διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής είναι καλυμμένη, από τον Καρδιολόγο Γεώργιο Σούφρα.

Αν συμβαίνει αυτό τότε η προκήρυξη για την εν λόγω θέση, όπως υποστηρίζουν, αντιβαίνει στον νόμο, ο οποίος αναφέρει σαφώς ότι δεν προκηρύσσονται σε καμία περίπτωση θέσεις όταν αυτές είναι ήδη καλυμμένες. Επίσης, ιατρικές πηγές αναφέρουν, πως αντίθετα η πλειονότητα των άλλων κλινικών του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας λειτουργούν χωρίς Διευθυντή Συντονιστή και για αυτές τις όντως κενές θέσεις δεν έγινε καμία προκήρυξη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement