Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκκενώθηκε οικισμός στο Αίγιο λόγω κατολισθήσεων

Published

on

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας στη δυτική Ελλάδα, ωστόσο έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην ορεινή Καλαμπάκα, όπου καταγράφονται νέες εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Η ορεινή Καλαμπάκα έχει “χτυπηθεί” από την κακοκαιρία, με την Κρανιά να βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι απειλούν ακόμη και κτίρια.

Προληπτική εκκένωση οικισμού στο Αίγιο

Στο Αίγιο, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Βιλιβινιώτικα, λόγω κατολισθήσεων.

Κατολισθήσεις στην Ήπειρο

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης κοντά στο ύψος της Πυρσόγιαννης Κόνιτσας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή.
Εξαιτίας κατολίσθησης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στον δρόμο Δελβινακίου- Πωγωνιανής.

Και για τα δύο σημεία κινήθηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν χώματα και πέτρες και να αποκατασταθεί η βατότητα του οδικού δικτύου.

Κόνιτσα και Πωγώνι αποτελούν τις περιοχές του Νομού Ιωαννίνων όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα επίσης έχουν σημειωθεί στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement