Connect with us

Χωρίς κατηγορία

ΑΠΟΨΗ: Η… βραδύκαυστη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

 

 

Επιστρέφουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί περίοπτη θέση στην πολιτική επικαιρότητα, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Στέφανου Κασσελάκη να στρέψει έξω από τα εσωκομματικά τα φώτα της δημοσιότητας (επίθεση κατά Σημίτη, συναντήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, κλπ), καθημερινά υπάρχουν εξελίξεις που δείχνουν πως το συγκεκριμένο κόμμα φυλλοροεί, χάνοντας στελέχη που έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην εποχή της ισχυρής εκλογικής του ανάκαμψης και στην περίοδο της διακυβέρνησής του.

Χθες, ήταν η ώρα του Γιώργου Σταθάκη να… κουνήσει μαντήλι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αναδείξει την μεγάλη κόντρα με τον συντοπίτη του, Παύλο Πολάκη, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε με ειρωνεία και αιχμές κατά του (πρώην) «συντρόφου».

Και επιπλέον, ως κερασάκι στην τούρτα της «ωραίας ατμόσφαιρας», ήρθε και το αίτημα της Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείου Τομέα Αθηνών να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Ακρίτα, επειδή ψήφισε «δεξιό δήμαρχο» στον δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Βέβαια, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απαντήσει γιατί το έκανε και πως αντιλαμβάνεται η ίδια τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όλα αυτά όμως, μαζί με όσα προηγήθηκαν και όσα θα ακολουθήσουν, δείχνουν πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία «βραδύκαυστη» διάσπαση (ίσως και πολυδιάσπαση) που προφανώς και ακυρώνει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης, έστω και προσωρινά.

Δεν είμαστε μάντεις, ούτε θα προδικάσουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγηθεί σε μία «νέα μέρα» ή ίσως και στην… ανυπαρξία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κεντροαριστερά στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει «χυλός», την ίδια ώρα που η ΝΔ ολοένα και φροντίζει να υπερκαλύπτει το… μισό συνθετικό της κεντροαριστεράς, δηλαδή τον χώρο του πολιτικού κέντρου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement