Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνηση για το πρόωρο «φευγιό» του καθηγητή Νίκου Μ. Κοτσόκολου

Ήταν θεολόγος και είχε ιδρύσει τον χορευτικό όμιλο «Καρατζάδες»

Published

on

Αναχώρησε νωρίς για το μεγάλο ταξίδι, σε ηλικία 60 ετών, ο Νίκος Μιλτ. Κοτσόκολος, θεολόγος στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Χαλανδρίτσας, χοροδιδάσκαλος και ιδρυτής του Χορευτικού Σωματείου «Καρατζάδες» από το 2005.

Η αναγγελία του θανάτου του σκόρπισε μεγάλη θλίψη στον εκπαιδευτικό αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάτρας.  Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν αξιολάτρευτο εκπαιδευτικό που αγαπούσε τους μαθητές του σαν να ήταν παιδιά του, για έναν άνθρωπο ανοιχτόκαρδο, ευγενικό, καλοσυνάτο και συνεργάσιμο με τους συνάδελφους και φίλους.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδωσε μεγάλη μάχη με βαριά ασθένεια και μέχρι το τέλος δεν έχασε την ελπίδα και το χαμόγελο.

Με την σύζυγό του Βασιλική Σιβρήκα πορεύτηκαν μια όμορφη ζωή και απέκτησαν τρεις κόρες, την Αθηνά, την Γεωργία και την Βασιλική, οι οποίες έχασαν το στήριγμά τους.

Εκτός από την βιολογική του οικογένεια, πενθεί για την πρόωρη απώλειά του και η «οικογένεια» των Καρατζάδων που τον είχαν πρότυπο. Οι μαθητές του δεν έμαθαν απλώς χορευτικές τεχνικές, αλλά απέκτησαν και έναν φίλο και καθοδηγητή που τους ενέπνεε με την αγάπη του για τον χορό και την έκφραση μέσω αυτού, διδάσκοντάς τους παράλληλα πίστη στις αρχές και τις αξίες.

Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα τον συνοδεύσουν στον «τελευταίο χορό» σήμερα στο Σταροχώρι Αχαΐας, στον τόπο όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγάπησε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου Ερυμάνθου.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement