Connect with us

Οικονομία

ΠΑΤΡΑ: Τα πρώτα κρύα έφεραν αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καυσόξυλα

Published

on

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα κρύα σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση της ζήτησης, τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσο και στις μάνδρες με τα καυσόξυλα.

Σύμφωνα με επαγγελματίες πρατήριων καυσίμων η αλλαγή της θερμοκρασίας από το περασμένο Σάββατο και η απότομη πτώση οδήγησε αρκετά νοικοκυριά στο να προχωρήσουν σε παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης.

Την τάση αυτή βοήθησε και η σχετικά καλή τιμή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πετρέλαιο θέρμανσης η οποία κυμαίνεται μεταξύ του 1,30 και του 1,35 το λίτρο, χωρίς επιδοτήσεις και όλα τα σχετικά που είχαν γίνει πέρυσι.

Ωστόσο, επειδή οι ανατιμήσεις στην αγορά καυσίμων είναι συνεχείς και το μόνο που δεν την χαρακτηρίζει είναι η σταθερότητα, αρκετοί επαγγελματίες έσπευσαν να παραγγείλουν, ξέροντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η ζήτηση θα αυξήσει την τιμή του.

Όμως και πάλι, όπως λένε οι επαγγελματίες, οι παραγγελίες που γίνονται είναι μικρές αφού τα όσα έχουν γραφτεί για έναν ζεστό σε γενικές γραμμές χειμώνα δεν έχουν βοηθήσει τον κλάδο.

Μια από τα ίδια και στο εμπόριο καυσόξυλων. Η ζήτηση από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα κρύα έχει αυξηθεί, όμως, οι παραγγελίες που γίνονται είναι μικρές και αρκετοί αρκούνται στα να αγοράσουν σακουλάκια με ξύλα που τους διευκολύνουν σε όλα. Πάντως το ένα κυβικό ξύλα κυμαίνεται μεταξύ των 90 με 120 ευρώ ανάλογα με το είδος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement