Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε αδιέξοδο τα προνοιακά Ιδρύματα της Πάτρας-Αύξηση του νοσηλίων στην «Κιβωτό της Αγάπης»

Published

on

Μία ημέρα μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε η διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας για τη βιωσιμότητα της δομής, αλλά και τα συνεχή προβλήματα πληρωμής των εργαζομένων στο ΘΚ «Μέριμνα», ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης επισκέφθηκε χθες τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Πρόδρομο Πύρρο για να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα προνοιακά ιδρύματα της Πάτρας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Μαρμούτα και το μέλος του Δ.Σ. Άννα Πελεκούδα, που είναι και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας της Αχαΐας.
ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΟΝΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Από τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου τονίσθηκε ότι είναι ανάγκη όσο ποτέ, να υπάρξει σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών των ιδρυμάτων, καθώς και σταθερή καταβολή των μισθών των εργαζομένων χωρίς καθυστερήσεις και παράλληλα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος.
Τονίσθηκε ότι εξαιτίας της έλλειψης των ανωτέρω η λειτουργία των ιδρυμάτων υποβαθμίζεται συνεχώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και υπογραμμίστηκε ότι η λειτουργία των ευαίσθητων αυτών δομών δεν πρέπει να στηρίζεται στον εθελοντισμό, την φιλανθρωπία και τις δωρεές, αλλά σε υψηλού επιπέδου παροχές από το κράτος.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε τις ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά είπε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί, λόγω των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας και της έλλειψης πόρων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γνωστές χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν για τις προνοιακές δομές, που όμως δεν επαρκούν.
Είπε επίσης ότι σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπου μπορούν, θα προσπαθήσουν να κινήσουν διαδικασίες. Θα γίνει αύξηση στα νοσήλια στην Κιβωτό της Αγάπης, γιατί το Υπουργείο έχει παρατηρήσει ότι το ίδρυμα έχει τα χαμηλότερα νοσήλια από όλα τα ιδρύματα, ενώ θα ικανοποιηθεί το αίτημα για πιστοποίηση του Φορέα από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στην πρότασή του Δημάρχου και των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου να λειτουργούν όλες οι προνοιακές δομές με ευθύνη του κράτους, ο Γενικός Γραμματέας απάντησε ξεκάθαρα πώς αυτές δεν μπορούν να έχουν αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement