Connect with us

Ελλάδα

«Μπουκάρουν» σε σπίτια και κλέβουν… λάδι – Απίστευτες καταγγελίες

Published

on

Σε μάστιγα εξελίσσεται στην ελληνική περιφέρεια το φαινόμενο με τις κλοπές λαδιού και ελιών με τα κρούσματα να είναι καθημερινά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ώρα που οι κλοπές των ελιών στα Φιλιατρά έγιναν θέμα μέχρι και στο Reuters, μια γυναίκα από τον Άγιο Βασίλειο Βιάννου ξεσπά στο MEGA και LIVE NEWS καθώς έκλεψαν από την αποθήκη της 250 κιλά λάδι.

«Άδειασαν την αποθήκη»

«Τα είχα χάσει, δεν ξέρω πώς να σας το περιγράψω. Ήταν τόσος κόπος της περσινής χρονιάς. Δεν ξέρω πώς το αδειάσανε. Μου είπαν ότι αυτή είναι μία σπείρα, που βάζει ένα μοτεράκι. Δεν είμαι μόνο εγώ, στο χωριό μας γίνονται αυτά. Κάθε εβδομάδα, υπάρχει ένα περιστατικό», ανέφερε.

Για την ακρίβεια, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε υποθέσεις κλοπών λαδιού. Τα θύματα μιλούν στο LIVE NEWS για τη νέα μάστιγα που πλήττει τους ελαιοπαραγωγούς.

«Την πόρτα στην αποθήκη δεν ήταν ανοιγμένη. Έχουμε όμως ένα παράθυρο, το οποίο σε αυτό δεν έχουμε σιδεριές. Από την πίσω μεριά, το χωριό όμως είναι έρημο, έχουν φύγει όλοι οι άνθρωποι και είναι μόνο ηλικιωμένοι, όλη νύχτα να το κάνουν, κανείς δεν θα τους δει. Έκαναν αυτοί την δουλειά τους, ανενόχλητοι», ανέφερε θύμα κλοπής.

«Με έκλεψαν 13 φορές»

Ένας άλλος έπεσε θύμα κλοπής 13 φορές. Την τελευταία φορά όμως, εφόσον δεν του είχαν μείνει άλλα κοσμήματα και χρήματα, ο 40χρονος δράστης του έκλεψε… 70 λίτρα λάδι.

«Δεν είναι μόνο το λάδι, αυτός έχει μπει στο σπίτι μου, 13 φορές. Στην αρχή γύρευε χρήματα, τώρα τελευταία, πριν από 3-4 μήνες ξαναμπήκε στο σπίτι και μου πήρε 70 κιλά, 72 κιλά λάδι και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα», είπε.

Πήρε το βαρέλι λάδι σε λίγα λεπτά

«Πριν από 3 ημέρες άλλαξα κλειδαριές στα κουφώματα του σπιτιού μου. Έδωσα 550 ευρώ για να βάλω κλειδαριές. Προχθές το βράδυ έλειψα για 10 λεπτά από το σπίτι και στα 10 λεπτά αυτά μπήκε και πήρε το βαρέλι το λάδι. Τα 25 κιλά. Έβαλα κάμερα και βρέθηκε αλλά μέχρι να γίνει η δίκη θα είναι ελεύθερος, θα συνεχίσει τις κλοπές».

Ο 40χρονος είχε διαπράξει μέσα σε λίγους μήνες 4 επιπλέον κλοπές, αρπάζοντας τενεκέδες λάδι κοσμήματα και χρήματα.

«Δεν έβρισκε τίποτα άλλο πια. Ό,τι είχε χρυσαφικά, ό,τι είχε οι ανθρώποι, ό,τι είχαν οι ανθρώποι τους τα πήρε. Χρήματα δεν υπάρχουν. Λοιπόν, εκεί έπεσε τώρα στο λάδι. Έτσι, αυτή τη στιγμή το λάδι στο ελαιοτριβείο πουλιέται 8 ευρώ το κιλό», είπε ένας από τους καταγγέλοντες.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως ο 40χρονος δεν δρούσε μόνος του και πως υπάρχουν και συνεργοί. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement