Connect with us

Ελλάδα

Πού και πότε θα χτυπήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές καταιγίδες – Αναλυτικές προγνώσεις για όλη τη χώρα

Published

on

Λίγες ώρες απομένουν για την έλευση της νέας κακοκαιρίας. Ειδικότερα, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση ανήμερα των Θεοφανείων, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ακραία μεταβολή του καιρού

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι.

Πότε χαλάει ο καιρός

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Το έκτακτο δελτίο καιρού:

1) Το Σάββατο 06-01-2024

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Επιδείνωση του καιρού ανήμερα των Θεοφανείων

2) Την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (ΙόνιοΉπειροδυτική Στερεάδυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

β) Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μετά τα μεσάνυχτα, προς Κυριακή, «θα έχουμε κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα και στην Αττική».

«Τα 20άρια τα ξεχνάμε. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει πτώση, όχι εντυπωσιακή ακόμη, αλλά θα πέσουν και χιόνια σε ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας», τόνισε ο μετεωρολόγος.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement