Connect with us

Ελλάδα

Έρχεται η κακοκαιρία «Δωροθέα» με ισχυρές καταιγίδες, ζέστη και αφρικανική σκόνη – Πότε θα «χτυπήσει»

Published

on

Ο Φεβρουάριος μας «αποχαιρετά» με την επέλαση μίας τελευταίας κακοκαιρίας, την επονομαζόμενη «Δωροθέα», σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς με ανάρτησή του στο Facebook, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης (29/02) και τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.

Η θερμοκρασία πάντως δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΩΡΟΘΕΑ «DOROTHEA»

Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αύριο στη Κεντρική Μεσόγειο , έχει ονομαστεί Dorothea από το Group Κεντρικής Μεοσογείου της Eumetnet.

Το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές , καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά».

Η πρόγνωση του καιρού για το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη (29/02/2024) και την Παρασκευή (01/03/2024) είναι η εξής:

Την Πέμπτη στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα είναι πιθανώς ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στα νότια πελάγη από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 20 και κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (01/03/2024) στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Τη νύχτα θα σημειωθούν εκ νέου βροχές στα νησιά του Ιονίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement