Connect with us

Πολιτική

Ανδρουλάκης: Θα καλέσω τις προοδευτικές δυνάμεις – Τι ανέφερε για πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Ευρύ κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να προσέλθουν στο ΠΑΣΟΚ- θα απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, εφόσον το κόμμα του στις ευρωεκλογές λάβει ποσοστά αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN ξεκαθάρισε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί στις ευρωκάλπες η ανοδική τάση και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης από το κόμμα του, τότε θα λάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται και αφορούν στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι «διαφωνώ με τη συγκόλληση κομμάτων», εξηγώντας δηλαδή ότι δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο «γάμου» του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα. Αντιθέτως, όπως είπε, το μοντέλο Δούκα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε αυτό το σημείο διευκρίνισε ότι «το 14% και το 12% δεν κάνουν 55%», εννοώντας ότι η νίκη του Χάρης Δούκα στο Δήμο Αθηναίων δεν προήλθε μόνο από τη στήριξη της παράταξης Ζαχαριάδη στο δεύτερο γύρο.

Για το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια – ένα θέμα για το οποίο ο πρωθυπουργός προτίθεται να ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του- ο κ. Ανδρουλάκης «θύμισε» ότι θέση στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η νομοθέτηση. Έκανε λόγο για την ανάγκη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει να ακούσει και τις θέσεις του πρωθυπουργού, αλλά δεν θα περιμένει να μεταβιβάσει ο κ. Μητσοτάκης στο ΠΑΣΟΚ τα εσωκομματικά του προβλήματα. «Εμείς δεν θα δέσουμε τα κορδόνια της Νέας Δημοκρατίας», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά και άφησε να εννοηθεί ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ συνολικά θα αποφασιστεί από την κοινοβουλευτική του ομάδα. «Το θέμα δεν είναι να ακολουθούμε τη λογική των πυροτεχνημάτων. Το θέμα είναι κάποια παιδιά να μην ζουν μια ζωή στα ιδρύματα», συμπλήρωσε για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Ανδρουλάκης.

Με την ίδια συνέντευξη έκανε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακρίβεια, λέγοντας ότι «πρόκειται για μια κυβέρνηση των σούπερ-μάρκετ» και επαναλαμβάνοντας ότι εάν το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσει στις προσεχείς ευρωεκλογές ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε θα έχει κάνει το πρώτο βήμα για να νικήσει τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement