Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία Ζαμπούνη: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για τα δύο συμβόλαια θανάτου σε Νέο Κόσμο και Κορυδαλλό

Published

on

Η Αστυνομία γνώριζε εδώ και μήνες ότι ο επόμενος στόχος σε μια σειρά μαφιόζικων εκτελέσεων ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το πρατήριο βενζίνης που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο.

Αυτό αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.  Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Αστυνομία γνώριζε πριν εκτελεστεί και για το συμβόλαιο θανάτου του Βασίλη Ρουμπέτη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό μαζί με τον κουμπάρο του.

Τα δύο SMS από τον περασμένο Ιούνιο

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλο οι πληροφορίες για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα είχαν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του περασμένου Ιουνίου μέσω δύο SMS.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε εκ των προτέρων ποια θα είναι τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, ποιοι θα είναι οι φυσικοί αυτουργοί αλλά και ποιοι έχουν δώσει την εντολή για αυτές τις εκτελέσεις. Γνώριζε δηλαδή και τους ηθικούς αυτουργούς όπως γνώριζε και ποιος είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες.

Παρ’ όλα αυτά δεν έγινε καμία ενέργεια για να αποτραπούν αυτές οι εκτελέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό έγινε στις αρχές του Ιουνίου λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι ήταν αξιόπιστες. Επτά μήνες αργότερα επιβεβαιώνεται και το δεύτερο συμβόλαιο θανάτου με θύμα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Γιατί δεν είχε ασφάλεια ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ;

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης γνώριζε ότι ήταν στόχος και λάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας ενώ είχε και προσωπική φύλαξη. Ωστόσο εκείνο το μοιραίο βράδυ της εκτέλεσης ήταν μόνος.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πληροφορίες αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες ο 44χρονος δεν είχε κανένα φρουρό. Και αυτό ήταν δική του συνειδητή επιλογή, καθώς φοβόταν την εκ των έσω προδοσία και το ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές από τους φρουρούς του σε αντίπαλη συμμορία.

Επομένως, θεωρούσε πως ήταν ασφαλέστερο να κινείται μόνος του κάτι που δεν τον έσωσε ούτε αυτό.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement