Connect with us

Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής «πιάστηκε» να κλέβει από κατάστημα ρούχων – «Απογοήτευσα πολλούς, λυπάμαι»

Published

on

Η Golriz Ghahraman, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων της Νέας Ζηλανδίας, κατηγορείται για τρεις κλοπές από δύο καταστήματα ρούχων, το ένα στο Όκλαντ και το άλλο στο Ουέλινγκτον.

Η πρώην δικηγόρος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έγραψε ιστορία το 2017 ως η πρώτη πρόσφυγας στην κυβέρνηση της χώρας.

Όπως είπε η ίδια, οι παράνομες ενέργειές της είναι απόρροια του εργασιακού άγχους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, είχε δεχθεί απειλές καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της

«Απογοήτευσα πολλούς ανθρώπους και λυπάμαι πολύ» δήλωσε η ίδια.

Η Ghahraman εγκατέλειψε το Ιράν όταν ήταν παιδί μαζί με την οικογένειά της, στην οποία χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο από τη Νέα Ζηλανδία.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω»

Η παραίτησή της ήρθε την Τρίτη, μετά την εμφάνιση υλικού από κάμερες ασφαλείας που την δείχνουν να κλέβει μία επώνυμη τσάντα από μπουτίκ του Όκλαντ.

«Δεν είναι μια συμπεριφορά που μπορώ να εξηγήσω, διότι δεν είναι λογική με κανέναν τρόπο, και μετά από ιατρική αξιολόγηση, καταλαβαίνω ότι δεν είμαι καλά», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δικαιολογηθεί.

 

«Ο ειδικός ψυχικής υγείας που βλέπω λέει ότι η πρόσφατη συμπεριφορά μου συνάδει με πρόσφατα γεγονότα που προκαλούν ακραία αντίδραση στο στρες και σχετίζονται με προηγουμένως μη αναγνωρισμένο τραύμα» συμπλήρωσε.

«Θα συνεχίσει να έχει τη στήριξή μας»

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων, James Shaw μετά το σκάνδαλο αποκάλυψε πως η Ghahraman είχε δεχτεί «απειλές θανάτου, σεξουαλικής και σωματικής βίας» από την πρώτη ημέρα που εξελέγη βουλευτής.

 

«Υπήρξαν αστυνομικές έρευνες για τις απειλές αυτές σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια που ήταν μέλος του Κοινοβουλίου, και έτσι προφανώς αν ζεις με αυτό το επίπεδο απειλών σε μια ήδη αρκετά αγχωτική κατάσταση, τότε αυτό θα έχει συνέπειες» ανέφερε ο Shaw.

Πιο πρόσφατα,η πρώην βουλευτής είχε επικριθεί για τη συμμετοχή της σε φιλο-παλαιστινιακές διαδηλώσεις και για την κριτική της στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στον πόλεμό του κατά της Χαμάς στη Γάζα, στο πλαίσιο του ρόλου της ως εκπροσώπου του Κόμματος των Πρασίνων για τις εξωτερικές υποθέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, Marama Davidson δήλωσε ότι η Ghahraman έκανε καλά που παραιτήθηκε, ωστόσο τόνισε πως ήταν σαφές ότι βρισκόταν σε δυσχερή θέση και ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει τη στήριξη των μελών του κόμματος.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement