Connect with us

Ελλάδα

Στη Σούδα 2.500 Αμερικανοί πεζοναύτες προερχόμενοι από την Ερυθρά Θάλασσα

Published

on

Στον κόλπο της Σουδας στην Κρήτη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών των ΗΠΑ συμμετέχοντας στην Ομάδα Αμφίβιας Ετοιμότητας Bataan των αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Η Μονάδα έχει έδρα την πολιτεία της Β. Καρολίνας και θεωρείται από τις επίλεκτες των Αμερικάνων πεζοναυτών καθώς στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό πολεμικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.

Αποτελείται από το μηκους 257 μέτρων ελικοπτεροφόρο “USS Bataan (LHD 5)” και δυο συνοδευτικά πλοία, το αποβατικό πλοίο “USS Carter Hall (LSD 50)” και το αμφίβιο μεταφορικό πλοίο “ USS Mesa Verde (LPD 19)”.

Όλα μαζί απασχολούν προσωπικό περίπου 2.500 ατόμων.

Στη Σούδα 2.500 αμερικανοί πεζοναύτες προερχόμενοι από την Ερυθρά Θάλασσα

Η Μονάδα Αναπτύχθηκε στη Σούδα μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα και το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, αποκρούοντας τις επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών Χουθι σε βάρος εμπορικών πλοίων.

Πλέον ηγείται της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη στρατηγική των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ανέδειξαν την αξία, τη χρησιμότητα και την επιχειρησιακή ευελιξία που παρέχουν μια προωθημένη Αμφίβια δύναμη και μια Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών όσον αφορά την εκστρατεία και την αντιμετώπιση κρίσεων», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ντενις “Dolf” Σαμπσον, διοικητής της 26ης Εκστρατευτικής Μονάδα Πεζοναυτών.

Κατά την παραμονή τους στη Σούδα, τα μελη της “Ομάδα Αμφίβιας Ετοιμότητας” και η “26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών” θα πραγματοποιήσουν τη συνήθη συντήρηση μετά από αρκετούς μήνες κατανεμημένων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων εντός των περιοχών επιχειρήσεων του 5ου και 6ου Στόλου των ΗΠΑ, από τον Ιούλιο του 2023.

Ροή ειδήσεων

Advertisement