Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνταξιούχοι Αχαΐας: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό 

Published

on

Aνακοίνωση εξέδωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του Ν. Αχαΐας με αφορμή το κλείσιμο του Κέντρου Βηματοδότη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, θέμα που ανέδειξε η «Γ».

Όπως αναφέρουν, «γινόμαστε για άλλη μια φορά υποχείριο του συστήματος αφού πλέον στην περιοχή μας θα λειτουργεί μόνο μία μονάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Όπως είναι φανερό η κυβέρνηση υπονομεύει ακόμα περισσότερο τις δημόσιες δομές και συνολικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και προωθεί τα λεγόμενα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα) με στόχο την εμπορευματοποίηση της υγείας. Με αυτό τον τρόπο ωθεί χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και συνολικά το λαό είτε σε  τεράστιες λίστες αναμονής είτε να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο κάνουν με το κλείσιμο του Βηματοδοτικού Τμήματος αφού βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού της περιοχής, που πλέον θα αναγκάζεται σε ακόμη μεγαλύτερες αναμονές για εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Τέλος, ζητούν να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να  προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement