Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανέβηκαν στα 1.997 μέτρα-Νέα εξόρμηση στο όρος Καλιφώνι από ομάδα Πατρινών ορειβατών

Published

on

Στις  20 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο 2024, οι ορειβάτες  Ασημάκης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Σταυρουλόπουλος, Χάρης Γώγος, Ελένη Παναγιωτοπούλου- Γώγου, Παναγιώτης Μητρόπουλος, Ρούλα Λόη, Αριστείδης Μπαλάσης και Γιάννα Γιαννοπούλου, ανέβηκαν  στο όρος Καλιφώνι.

Όπως περιγράφει ο κ. Παπαδόπουλος «περνώντας μέσα από το χωριό  Άνω  Βλασία ακολουθήσαμε τον δρόμο που συνδέει τη Βλασία με το χωριό Λεχούρι. Σε ένα χιλιόμετρο περίπου αφήσαμε τα αυτοκίνητα σε μία στροφή που τρέχει ένα ποταμάκι και έχει πηγή με πόσιμο νερό.

Από εκεί, υψόμετρο 1000 μέτρα, αρχίζει το μονοπάτι για την κορυφή. Ανεβαίνοντας μέσα σε πυκνό δάσος αποτελούμενο κυρίως από έλατα και έχοντας στα αριστερά μας το ποταμάκι το οποίο με το κελάρυσμα του μας κρατούσε συντροφιά, σταματούσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες  έχοντας πίσω μας τα άγρια πετρώματα και τους μικρούς καταρράκτες.                                                                                                                                                                         Μετά από δύο ώρες  ανάβαση και τις ανάλογες στάσεις, βγήκαμε σε ένα μέρος με βρύση που είναι η στάνη του Κουκουνάρα. Από εκεί ακολουθήσαμε έναν χωματόδρομο για διακόσια μέτρα και μετά μπήκαμε πάλι σε μονοπάτι μέχρι που φτάσαμε σε ένα εικονοστάσι που ευρίσκεται στον χωματόδρομο που κατεβαίνει για το Λεχούρι.                                                                                                                                       Συνεχίζοντας  το μονοπάτι  καταλήξαμε σε  ένα ξέφωτο. Εκεί τελειώνει το δάσος και ακολουθούμε μονοπάτια που έχουν σχηματισθεί από τα γιδοπρόβατα. Στις ψηλές κορυφές  βρήκαμε μαλακό χιόνι αλλά όχι συνεχόμενο. Στην κορυφή βγάλαμε τις ανάλογες φωτογραφίες, φάγαμε και ήπιαμε τσιπουράκι και μετά φύγαμε γρήγορα διότι φυσούσε δυνατά και το κρύο ήταν δριμύ.                                                                                                                                                                                             Για την επιστροφή ακολουθήσαμε την ίδια πορεία. Για ανάβαση  και  κατάβαση χρειαστήκαμε  (7)  επτά ώρες. Υψομετρική διαφορά 1000 μέτρα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement